en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

KRIMI

"MORD I PILLEMARK"

SKREVET AF LENA JO HURSH

"Mord i pillemark" skrevet af Lena Jo Hursh

 

Forfatter: Lena Jo Hursh

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 1. oktober 2019

Sider: 215

Genre: Krimi

ISBN-13: 9 788793 755598

Anmeldt: 1. oktober 2019

Forlaget skriver:

63-årige Lisbeth Møldrup rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende. I sin sorg flygter Lisbeth hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sit at slås med. Lisbeth gribes af Samsøs skønne natur, cafelivet og øens særegne ro, men den nyfundne idyl spoleres brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i et mord.

Mord i Pillemark er en anderledes krimi, helt i den samske ånd.

Om forfatteren

Lena Jo Hursh (f. 1954) er tidligere buschauffør, socialrådgiver og kropsterapeut. Nu udekørende social- og sundhedsassistent i nattevagt på Samsø. Hun er forfatter til flere børnebøger. Mord i Pillemark er hendes debut i krimigenren.

Anmeldelse:

Jeg modtog Mord i Pillemark som anmeldereksemplar. Dette har ingen indflydelse på min anmeldelse som er helt min egen mening om bogen. Lisbeth er 63 år og har egen frisørsalon. Hendes kæreste Ian slår op med hende da han har fundet en anden. Lisbeth går helt i spåner og tror at hvis hun nu ændrer nogle ting ved sig selv så vil Ian fortsætte forholdet.

Ved et tilfælde overhører hun Landbetjenten på Samsø Owes samtale med hans kone og beslutter sig for, at Samsø må være det rigtige sted at slikke sine sår. Hun bortforpagter frisørsalonen og fremlejer sin lejlighed. Inden længe har Lisbeth fået et job som kontorassistent og 2 gode kollegaer, Joan og Annemette på Rødkålsfabrikken på Samsø. Politibetjent Thomas Nielsen fra Århus har været nødt til at affyre sit våben.

Derfor bliver han sendt til samsø for at afløse Owe der er sygemeldt med sit dårlige hjerte. Thomas er bestemt ikke tilfreds med vikarjobbet. Annemette er gift med Mogens. De har en gård på Samsø. Annemette og Mogens har ikke det bedste forhold og de sover i hver sit rum. Mord i Pillemark er en lidt usædvanlig krimi.

Den er absolut velskrevet og en helt anden slags krimi end dem jeg normalt giver mig i kast med. Det er absolut forfriskende med en forfatter der har en ny og anderledes måde at skrue en historie og et plot sammen op. Der er ikke så meget fart over handlingen men det betyder dog ikke, at der ikke er spænding i historien.

Det er en kort krimi der hurtigt er læst med spændende karakterer. Lige fra Lisbeth der føler at hendes verden bryder sammen til veninden Annemette der udadtil er en venlig og rar sjæl. Karakteren Annemette fik mig straks til at tænke på et gammelt ordsprog: ”Det stille vand, den dybe grund” Det siger man om mennesker, der ikke gør så meget stads af sig udadtil, men som alligevel rummer en masse skjulte talenter.

Det samme kan man være fristet til at sige om denne rolige og behagelige kvinde Annemette. Landbetjenten Owe er en mand der ikke ser det store drama i omgivelserne. Han nyder nok i virkeligheden at være betjent et sted hvor man mingelerer lidt med tingene så man undgår de store konflikter.

Mord i Pillemark er en stille og rolig krimi uden den store dramatik men absolut læseværdig. Mord i Pillemark er Lena Jo Hurst`s debut indenfor krimigenren. Det er absolut en rigtig fin debut der har potentiale til flere udgivelser i samme genre. Hvis du gerne vil læse en krimi der kan læses på nogle få timer, men som stadig kan give stof til eftertanke, så vil jeg da på det varmeste anbefale denne lille lækkerbisken.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

"HAVFRUENS DØD"

MANUS ALBINO 3

SKREVET AF MORTEN & SØREN ELLEMOSE

"Havfruens død" Manus Albino 3 skrevet af Søren & Morten Ellemose


Krimithriller

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 27. juli 2019

Sider: 544

Genre: Krimithriller

ISBN-13: 9 788793 755420

Anmeldt: 25. september 2019

Forlaget skriver:

Hendes majestæt Dronningen er død. En rystet nation kæmper med sorgen over landets royale overhoved, da nye begivenheder tvinger landet i knæ. En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning. Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour.

Havfruens Død er det hæsblæsende tredje bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.

Bogen har været udsolgt fra forlag, men blev i 2019 genudgivet i nye reviderede udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev i sommeren og efteråret 2019 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider.

Anmeldelse:

Jeg modtog Havfruens død som anmeldereksemplar. Dette har ingen indflydelse på min anmeldelse som er helt min egen mening om bogen. Havfruens død er 3. bind i serien om Manus Albino. De første 2 bind i serien hedder henholdsvis Københavns brand og Fange 21. Havfruens død fortsætter præcis hvor Fange 21 stoppede.

Kort sagt Manus Albino spøger i baggrunden og alt er kaos. Præcis som han har planlagt. Og kaos fortsætter. Sebastian proklamerer at, han på 7 dage vil ødelægge nationen. Sebastian er godt i gang med at udradere nogle af de vigtigste kulturelle nationalskatte og sætter samtidig angreb ind på alle de vigtigste fronter for nationen.

Politiets afdeling A`s efterforskning er i fuld gang og de har nu koblet de forskellige tilfælde af mord og hærværk sammen. Kontorassistenten Louise prøver forgæves at overbevise statsministeren og justitsministeren om præcis hvor farlig Manus Albino er. Men hvad ved en kontorassistent om det?

Manus Albino fortsætter dog sin bølge af mord og terror. Efterhånden er der en hel kødrand af mennesker der hader Manus Albino og bare vil hævne sig på ham, på den værst tænkelige måde og gerne meget langsomt. Journalisten Xenia får sin forside nr. 100. men hun er ikke glad.

Hun har sine egne problemer at slås med. Sebastians ondskab fortsætter ufortrødent. Hele nationen er i panik og alting er kaos. Kan det overhovedet lade sig gøre at standse Manus Albino? PET-chef Hans Vanggaard har samlet et team af mennesker der allesammen hader Sebastian.

Teamet prøver om de kan finde Sebastian og hans it-ekspert Nero. Sebastian er en sjælden formidabel manipulator. Men det mest skræmmende og uhyggelige ved Sebastian er i virkeligheden, at han er så ligeglad med både sit eget liv og andres. Sebastian frygter ikke døden, men ser nærmest frem til livets afslutning.

Inden da, ønsker Sebastian dog at tage så mange liv som han overhovedet kan nå. Sebastian tror selv på, at hans handlinger, på længere sigt vil redde Danmark. Al trafik ud af København er pludselig lammet. Spørgsmålet er, om Sebastians panser i virkeligheden er ved at krakelere.

Dommedag er kommet til København. Lige fra første side i bogen følte jeg mig rigtig godt underholdt af denne enestående og formidable krimiserie. Bogen er virkelig velskrevet og der er god sammenhæng i historien. Det går simpelthen over min forstand, hvorfor jeg for et år siden, aldrig havde hørt om Manus Albino og brødrene Ellemoses forfatterskab.

Indtil nu har jeg læst de første 3 bind af serien og for hver gang bliver jeg større og større fan af serien. Den er formidabelt skruet sammen. Der er fuld fart på handlingen fra første side. Man fyldes af dramatik, spænding, latter og fart helt fra starten af bogen. Jeg vil dog på det kraftigste anbefale, at man starter med 1. del af serien Københavns brand.

De sidste mange år har jeg læst rigtig mange prisvindende krimiserier skrevet af formidable danske krimiforfattere. Serien om Manus Albino er fuldt på højde med de bedste af disse serier. Jeg ser stærkt og spændt frem til 4. bind af serien Herrens hus. Kort sagt så får Havfruens død mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

5/6 Roser

"ANSTALTEN"

SKREVET AF STEPHEN KING

"Anstalten" skrevet af Stephen King


Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR FRA FORLAGET.

Forfatter: Stephen King

Forlag: Hr. Ferdinand

Udgivelse: 18. september 2019

Sider: 619

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9 788740 054040

Anmeldt: 18. september 2019

Forlaget skriver:

En sen nattetime i en stille forstad til Minneapolis bryder ukendte gerningsmænd ind i Luke Ellis’ families hus, slår hans forældre ihjel og laster drengen ind i en sort varevogn. Hele operationen tager mindre end to minutter. Luke vågner på Anstalten, i et værelse som ligner hans eget, blot er rummet uden vinduer.

Og når han åbner sin dør, er der andre døre; døre til værelser med andre børn som ham, børn med særlige evner inden for telekinese og telepati, som også er endt på Anstalten på samme måde som Luke. Kalisha, Nick, George, Iris, den tiårige Avery Dixon og Luke, alle befinder de sig i Forhuset.

Andre er flyttet til Baghuset, der ifølge Kalisha er som en stor insektfælde: ”Børnene tjekker ind, men de tjekker aldrig ud.” Anstaltens tilsynsførende, Mrs. Sigsby, og resten af personalet har kun ét for øje, nemlig skruppelløst at udvinde børnenes særlige evner. Hvis børnene samarbejder, giver personalet dem mønter til Anstaltens salgsautomater, og hvis de modsætter sig, er straffen brutal.

Flere og flere børn forsvinder til Baghuset, og imens bliver Luke mere og mere desperat for at slippe ud og hente hjælp. Men ingen er nogensinde undsluppet Anstalten. Kom med til Anstalten, et sted hvor det gode ikke nødvendigvis besejrer ondskaben.

Anmeldelse:

Tim Jamieson sidder i et fly på vej fra Tampa til New York. Flyet venter på at lette og en ansat fra flyselskabet tilbyder overnatning på et hotel samt et kontant beløb hvis én af passagererne vil afgive sit flysæde til en agent fra forbundspolitiet. Tim besluttersig for at slå til.

Til at begynde med er det lidt usikkert hvem og hvad Tim egentlig er. Han blaffer sig frem til den lille by DuPray og får job som nattevagt. Det er temmelig usikkert i den første halvdel af bogen, hvad Tim har med resten af historien at gøre. Herefter skifter bogen over til drengen Luke.

Luke er 12 år gammel og vanvittig intelligent. Luke bliver bortført og hans forældre bliver slået ihjel af bortførerne. Luke vågner op på et sted, der bliver kaldt for anstalten. Da Luke ankommer, er der kun 4 andre børn på anstalten. Luke forstår ikke hvad der er sket. Luke er stadig bare en dreng på 12 år.

I løbet af få dage forsvinder nogle af børnene på Anstalten ind i noget de kalder for baghuset og nye børn kommer til i forhuset, der hvor Luke er. Inden længe er der 41 børn på Anstalten. Langsomt går det op for Luke at, børnene på anstalten ikke er levende væsner i øjnene på de plejere, læger og portører der omgiver dem.

Børnene bliver udsat for forsøg og eksperimenter som er langt ud over Lukes fatteevne. Det går op for Luke, at der findes 2 slags børn på anstalten. De børn der har telepatiske evner (TP) og dem der har telekinetiske evner (TK). Luke har selv en lille snert af Telekinetiske evner, men har aldrig rigtig forstået at kontrollere evnen.

Snart går det op for Luke at hans eneste mulighed for at overleve er at flygte, hvilket ingen andre har prøvet før. Det er dog ikke så enkelt, at få Anstalten til at give slip på Luke. Tim og Lukes historier flettes sammen. Lukes historie er så utrolig, modbydelig og forfærdelig, at det er svært at tro på, at det virkelig kan være sket.

Hele vejen igennem bogen er der en læspende mand i baggrunden. Men hvem og hvad er han? Stephen King hedder forfatteren af dette mesterværk. Han ikke bare hedder King, men han er simpelthen ”Kongen” af spændingsromaner. Det er en del år siden, at jeg sidst læste et værk fra Kings hånd, men hold nu op han forstår stadig, at skrive så man er tryllebundet fra første side.

Bogen er på mere end 600 sider og det er ikke én eneste side for meget. Det er bestemt ikke noget under at Stephen Kings bøger er nogle af de bedst sælgende nogensinde. Jeg er ikke den store tilhænger af gyserfilm, som Stephen King har skrevet en del manuskripter til, men Kings bøger, dem sluger jeg råt.

Advarsel: vær forberedt på, at det kan være næsten umuligt at slippe ”Anstalten” når først man er begyndt at læse 😊 ”Anstalten” er skrevet så man mærker drengen Lukes følelser og angst helt tæt på. Den er på én gang skræmmende, uhyggelig, modbydelig, spændende og rørende.

Samtidig så er der et twist af overnaturlige elementer. Bogen har et neglebidende spændende plot og kan man lide bøger der giver et dybt og inderligt gys, så vil ”Anstalten” bestemt være en pragtfuld, skræmmende og velskrevet oplevelse, helt som man kender Stephen King, når han er bedst.

Jeg kan kun give ”Anstalten” mine varmeste anbefalinger. Den er ganske enkelt gys på allerhøjeste plan og et rendyrket mesterværk. Sådan en historie der kommer til at sidde dybt i sjælen, længe efter at man har lagt bogen fra sig. Går man efter gys, så fås det ikke bedre end fra Stephen Kings hånd og hans værk ”Anstalten”.

Vurdering: 6 ud af 6 Roser

Krimiormen

6/6 Roser

"PIGEN SOM IKKE VAR DER"

SKREVET AF NICK CLAUSEN

"Pigen som ikke var der" skrevet af Nick Clausen

Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Forfatter: Nick Clausen

Forlag: Forlaget Facet

Udgivelse: 7. september 2019

Sider: E-bog 428

Genre: Overnaturlig Thriller

ISBN-13: 978 87 93456 56 3

Anmeldt: 15. september 2019

Om bogen:

En dag forsvinder en ung pige ved navn Rebecca sporløst. Politiet er på bar bund. Forældrene er sønderknust. Andy, Rebeccas storebror, får kontakt med en død pige igennem bøgerne på biblioteket. Samtidig begynder han at lede efter Rebecca på egen hånd. Han finder snart ud af at et overnaturligt væsen har bortført Rebecca; et væsen, som langsomt suger livskraften ud af sine ofre.

Med hjælp fra den døde pige i bøgerne kommer Andy langsomt på sporet af sin lillesøster. Men kan han nå at finde Rebecca i tide? Og har væsnet, som holder hende fanget, bare tænkt sig at overgive hende uden kamp? Pigen som ikke var der er en overnaturlig thriller for teenagere med hang til gys, mystisk og monstre.

Anmeldelse:

Jeg modtog bogen som anmeldereksemplar men min anmeldelse er helt min egen mening og mine egne tanker om bogen. Bogen bliver anbefalet til unge over 12 år. Andy og Rebekka er på vej hjem fra skole da Andy skal på biblioteket. Rebekka vil ikke gå med. Da Andy kommer ud fra biblioteket, er Rebekka væk og Andy kan ikke finde hende nogle steder.

I 1. del af bogen følger vi Andy og hans forsøg på at finde Rebekka. Det er som om, at ingen rigtig vil høre på hvad han siger og han må selv prøve om han kan finde ud af hvad der er sket med Rebekka. Andy er skræmt fra vid og sans og Andys familie er ved at gå i spåner over at Rebekka endnu ikke er fundet.

Nu næsten 2 måneder efter at hun forsvandt aner de ikke hvor hun er eller hvad der er sket. Andy tager igen på biblioteket. Igennem bøgerne lykkes det ham at kommunikere med Lisa, en pige der døde 4 år tidligere. Lisa hjælper ham med at komme på sporet af Rebekka. Da Andy en aften kommer for sent hjem får han stuearrest.

Til midnat sniger han sig ud for minutiøst at undersøge alle garager i hele byen. Han vil finde en gul varevogn som han så, den dag Rebekka forsvandt. I 2. del af historien følger man Rebekka og hendes oplevelser fra det øjeblik hun forsvandt. Rebekka venter stadig på at nogen skal finde hende.

Dagene går uden at nogen henter Rebekka. Rebekka føler sig mere alene end nogensinde. Langsomt går det op for Rebekka, at hvis hun skal væk fra huset så må hun flygte. Ingen kommer for at redde hende. Jeg læste ”Pigen som ikke var der” som E-bog. Det er mit første bekendtskab med Nick Clausen, men skulle jeg en anden gang falde over en bog skrevet af samme forfatter så er jeg helt sikkert ”på”.

Jeg er absolut fan af fortællestilen og opbygningen af historien. ”Pigen som ikke var der” er vanvittig godt skrevet. Stille og roligt bliver historien bygget op og efterhånden som jeg nåede igennem de 3 dele som bogen er delt op i, så sad jeg længere og længere ude på kanten af stolen og kunne ikke stoppe før jeg havde læst sidste side.

Den er fyldt med masser af spænding, lidt spøgeri, overnaturligt, et væsen der hverken er menneske eller dyr og den vildeste ondskab man kan forestille sig. Samtidig så får man lyst til at råbe de voksne op der er omkring Andy og Rebekka. Det gælder både politiet og forældrene.

Jeg kunne ganske enkelt mærke uhyggen og de 2 børns forbindelse til hinanden, helt ind i hjertekulen. Kort sagt en historie med masser af varme, Mystik, uhygge og et nip monstre. Jeg undrer mig dog lidt over storesøsteren Cindys rolle i historien, hun er lidt i baggrunden og ikke rigtigt til stede.

”Pigen som ikke var der” er fantastisk velskrevet med en genial opbygning af historien og jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger. Jeg var fuldstændig tryllebundet.

Vurdering: 5/6 Roser

5/6 Roser

"MORDET PÅ EN HAVFRUE"

SKREVET AF THOMAS RYDAHL & a. j. KAZINSKI

"Mordet på en havfrue" skrevet af Thomas Rydahl & A J. Kazinski

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Forfatter: Thomas Rydahl & A. J. Kazinski

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 6. september 2019

Sider: 416

Genre: Krimi

ISBN-13: 9 788740 043815

Anmeldt: 6. september 2019

Om bogen:

Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde i Mordet på en havfrue, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1830-40. Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene – og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer.

Da H.C. Andersen bliver anklaget for et bestialsk mord, må han derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt. En psykologisk profiler eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen ufrivilligt hjælper ordensmagten med.

Men når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung kvinde blevet til eventyret om Den lille havfrue – og resten er, som bekendt, historie. Bogen om detektiven H.C. Andersen skrives i et samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.

Anmeldelse:

Ingen tvivl om, at jeg var spændt på denne krimi skrevet af forfattertrioen Kazinski og Rydahl. At forfatterne så også havde placeret en folkekær eventyrforfatter som hovedperson gjorde kun historien endnu mere interessant i min verden. Der findes vel ingen personer i Danmark, ung som gammel, som ikke kender H. C. Andersens forfatterskab.

Alle har nok på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med et eventyr skrevet af netop H. C. Andersen (1805-1875). ”Mordet på en havfrue” lægger da også op til flere af hans eventyr. Blandt andet både ”Den lille pige med svovlstikkerne” og ”Den lille havfrue” vel nok 2 af de mest kendte eventyr igennem tiden.

Hermed hører sammenligningen med virkelighedens H. C. Andersen nok også op. Det er efter min mening dog en interessant tanke at noget lignende kunne være sket i den periode hvor den gamle forfatter ikke skrev dagbog. I starten af bogen har H. C. ikke særlig stor succes som forfatter og digter.

Når han læser op for voksne, føles det nærmest som en barmhjertighedsgerning fra tilhørernes side. Han er lidt en enspænder og han føler at han skuffer de mennesker der tidligere har haft tiltro til hans evner. H. C. Andersen har en hobby som ikke mange mennesker forstår.

Han klipper papirklip. Netop hans papirklip får ham viklet ind i en mordanklage. Sammen med den unge kvinde Molly og hendes niece Marie prøver H. C. at finde den rigtige morder. Deres undersøgelser bliver besværliggjort af, at H. C. har fået inddraget sine personlige papirer så han ikke må forlade Københavns volde.

Undervejs er de på flugt fra både morderen, politiet og kongehusets vagter. Alt dette på trods af, at Andersen bestemt ikke er prototypen på en god gammeldags helt. Egentlig vil han nok helst løbe fra hele situationen. Undervejs i historien kommer forfatterne også en del omkring H. C. Andersens tanker og kamp med sin egen identitetsfølelse og hans tanker omkring hvad livet egentlig handler om.

En interessant debat når tanken falder på forfatteren H. C. Andersen. Der er igennem tiden skrevet utallige værker om hvem og hvad H. C. Andersen var. For mange år siden læste jeg en bog bestående af brevvekslinger imellem H. C. Andersen og nogle af alle de mennesker han skrev sammen med igennem sit liv.

Jeg husker, ganske tydeligt den følelse jeg havde efter at have læst brevene. De tanker jeg, dengang, sad tilbage med om forfatteren, stemmer ganske godt overens med den H. C. Andersen jeg ”Mødte” i ”Mordet på en havfrue”. Det er ret så fantastisk at det er lykkedes for forfatterne at fange den stemning.

På trods af dette, er det nok tvivlsomt, at den virkelige H. C. Andersen har fungeret som detektiv på noget tidspunkt. Det er en vanvittig spændende krimi når først der kommer rigtig gang i handlingen. Starten synes jeg er lidt langsom, men det giver god mening når man har vendt sidste side i denne velkomponerede krimi.

Bogen udvikler sig, stille og roligt, til en sand page-turner. Historien er makaber og tankevækkende og har ikke meget eventyrfortælling over sig. Faktisk har den lidt aktualitet over sig i disse tider hvor der findes mennesker der ikke ved hvem og hvad de selv er og har midlerne og mulighederne til at blive den person de ønsker at være.

Bogen er skrevet i et helt fantastisk eventyrligt sprog med passager som man sagtens kan forestille sig, kommer fra en eventyrdigters hånd med filosofiske betragtninger om livet. Der er god sammenhæng i historien og jeg ser frem til at forfatterne skruer flere af H. C. Andersens andre eventyr sammen til endnu en spændende krimi.

Mine varmeste anbefalinger til ”Mordet på en havfrue” med forhåbning om, at bogen udvikler sig til en serie. Der er nok baggrundsmateriale at tage af.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

krimiormen

5/6 Roser

PROTOKOLLEN

SKREVET AF MICHAEL KATZ KREFELD

Protokollen skrevet af Michael Katz Krefeld

Jeg købte bogen D. 13. august 2019 i en genbrugsbutik. Det ændrer dog ikke på, at min anmeldelse er helt min egen vurdering.

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelse: 26.oktober 2010

Sider: 361

Genre: Thriller

ISBN-13: 9788711412497

Anmeldt: 28. august 2019

Om bogen:

En bilbombe dræber treogtyve personer på en fashionabel restaurant i det indre København. Alt tyder på et terrorangreb, men endnu har ingen taget ansvaret. Nikolaj Storm, der er chef for PET’s enhed for kontraterrorisme, sættes i spidsen for efterforskningen. Med sin nyoprettede task force forsøger han at finde frem til gerningsmændene bag, men han plages samtidig af samvittighedskvaler over ikke at have forhindret angrebet.

Storms efterforskning peger i retning af en formodet terrorcelle på den københavnske vestegn, og den kontroversielle vicekriminalkommissær Katrine Bergman som bor i området hentes til PET for at bistå med aktionen. Katrine har drabsafdelingens største opklaringsprocent, men er samtidig suspenderet for vold.

Sagen viser sig langt mere kompliceret end først antaget. Storm og Katrine erfarer at de står overfor en ukendt og magtfuld fjende. En fjende der er i færd med at planlægge endnu et angreb. i kamp mod tiden indleder de en storstilet menneskejagt for at forhindre katastrofen.

Protokollen er første bind i serien om makkerparret Katrine Bergman og Nikolaj Storm.

Anmeldelse:

”Protokollen” er første bog med Nikolaj Storm og Katrine Bergman i hovedrollerne. 2. bind i serien hedder ”Sort sne falder”. Jeg har endnu ikke læst 2. bind i serien. Michael Katz Krefeld har skrevet flere serier og den mest læste af serierne er vel nok serien om Ravn og hans hund Møffe.

Nikolaj Storm er ansat i PET og efter et terrorangreb i København bliver det hans opgave at opklare sagen. Man har ikke mange spor at gå efter og spørgsmålet er kommer der flere terrorangreb ? Katrine Bergman er inde i en lidt skidt periode efter, at hun er blevet anmeldt af en kollega for at have været lidt voldsom overfor en fængslet person.

Hun bliver suspenderet og i mellemtiden bliver hun ansat til at hjælpe Nikolaj og hans team med opklaringen af terrorsagen. Katrine er temmelig uortodoks mens Nikolaj er væsentlig mere regelret. De er egentlig et umage par men har hver især stor respekt for hinandens evner som efterforskere.

Samtidig er der i kulissen mennesker der modarbejder dem på forskellige måder. Det er virkelig en vanskelig sag de står overfor. Sideløbende med denne sag hører man ind imellem om protokollen. Med hvad protokollen mere præcist er dets skal man langt hen i bogen for at få klarhed over.

Man kan måske godt synes at bogens handling er lidt forvirrende i starten, men stille og roligt bliver historien flettet sammen så man forstår meningen med galskaben. Storm og Katrine har tiden imod sig da det snart haster med opklaringen af sagen. Jeg fandt bogen ved et tilfælde i en genbrugsbutik.

Jeg kendte Michael Katz Krefelds forfatterskab fra bøgerne med Ravn og Møffe men havde ikke tidligere læst hverken ”Protokollen” eller efterfølgeren. Historien er spændende og faktisk yderst aktuel selvom den efterhånden har små 10 år på bagen. Den har et fantastisk plot og jeg blev grebet af historien fra første side.

Nu vidste jeg jo, at forfatteren skriver fantastisk og jeg har mødt og lyttet til ham adskillige gange på mine årlige ture til Bogforum i Bella Centret til Bogmesserne. Det er bestemt en Thriller der får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

Krimiormen.

5/6 Roser

"FJENDESPOR"

SKREVET AF KELD BROKSØ

"Fjendespor" skrevet af Keld Broksø


FANTASTISK REJSE GENNEM BALKAN

 Om bogen:

Forfatter: Keld Broksø

Forlag: Ambush Books

Udgivelse: 1. juli 2019 Lydbog/-bog samt 1. september 2019 trykt bog

Sider: e-bog 719

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 18. juli 2019/12. august 2019

Om bogen:

Udgives som printbog 1. september 2019. I juli 2019 kom den til salg som e- og lydbog indtalt af forfatteren.

Handlingen kort:

En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen. Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske.

Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og gennem en fremmed, forarmet del af Europa - samt i Berlin, København - og selv Roskilde Festival, hvor Stefan tvinges ud i gråzoner af lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert og konfronterer ham med skæbnesvangre valg, mens menneskeliv står på spil - og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed.

- Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. "Fjendespor" er en spændingsroman med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie.

Anmeldelse:

Dette er Keld Broksøs 6 spændingsroman siden 1998 og da spændingsforfattere er en mangfoldig størrelse i disse år så vil jeg gå til bekendelse og indrømme at jeg aldrig havde hørt om lige præcis denne forfatter før jeg læste ”Fjendespor” som e-bog og derfor valgte jeg Sideløbende med at lytte til ”Koldfronter” som lydbog af samme forfatter.

Lydbogen har jeg lyttet til når tiden stod på udendørsaktiviteter. En helt perfekt måde for mig at ”Indtage” viden og litteratur på når jeg går en tur eller lige har brug for at være lidt aktiv i hjemmet :D Der er 2 ligheder… eller egentlig 3 imellem de 2 bøger. De tager begge udgangspunkt i virkelige hændelser.

Hændelser i historien som ikke ret mange mennesker kender til. Stefan Kushova Andersen er Hovedpersonen i begge bøger. Sidste lighedspunkt er at de er fantastisk velskrevet i et fantastisk sprog og smækfyldt med spænding fra første side. Historien er fantastisk og man overraskes gang på gang af nye drejninger af historien.

Derudover er det helt fantastisk at man ad skønlitteraturens vej får kendskab til en del af historien som man måske aldrig tidligere har hørt om. Det bliver kort fortalt aldrig kedeligt. I ”Fjendespor” starter vi med at følge Stefan der er kommet til penge og har købt en nybygget lejlighed i Sydhavnen som han er ved at flytte ind i.

Han har i flere uger ikke hørt fra sin tyske kæreste Katharina der bor i Berlin. Stefan er født i Albanien og blev adopteret af et dansk par da han var 3 år gammel. Han opholdt sig på daværende tidspunkt på et Albansk børnehjem. Albanske børnehjem har en fremtrædende rolle i historien.

Stefan er betjent og bliver sendt til New York hvor han skal deltage i et FBI-kursus af 4 dages varighed. Snart er Stefan tvunget ud i at opsøge sine rødder og bliver snart viklet ind i en klanfejde i Balkan med fare for sit eget liv. Jeg giver mine varmeste anbefalinger til denne page turner af en spændingsroman hvor man får fornøjelsen af at storme frem og tilbage i Balkan og op igennem Tyskland og i tilgift får lidt næsten glemt historie.

Fantastisk at stifte bekendtskab med en forfatter der forstår at skrue et plot og en fantastisk spændende og gribende historie sammen.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"STILLE SKRIG"

SKREVET AF KATJA RANVITS

"Stille skrig" skrevet af Katja Ranvits


Spændingsroman

Anmeldereksemplar

Forfatter: Katja Ranvits

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 16. juli 2019

Sider: 282

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 8. august 2019

Om bogen:

”Hun undertrykte et gisp, idet blodet fra et stort sår på maven løb ned ad benene. Og først nu forstod hun det. Hun var ofringen.” En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlingscenter. Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager.

Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv. Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe. STILLE SKRIG er en historie om hvad der sker, når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man lever efter.

Om forfatteren:

Katja Ranvits har en cand.pæd. i pædagogisk psykologi og har siden 1989 skrevet en række digte og noveller. Stille Skrig er resultatet af mange års passion for at skrive og den første i en planlagt serie af filosofiske spændingsromaner om Cecilie Knudsen.

Anmeldelse:

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar. Min anmeldelse er min egen mening og ikke påvirket af, at forlaget har været så venlige at sende mig ”Stille skrig” skrevet af Katja Ranvits.

Cecilie Knudsen er uddannet pædagog og arbejder på behandlingsstedet Solvang. Solvang er et behandlingssted med meget få beboere der alle har psykiske lidelser. Privat bor Cecilie alene i en lejlighed på Vesterbro i København. Cecilie har en voksen datter, Katrine, som hun altid har været alene med.

En aften hvor Cecilie er på arbejde finder hun en kvinde liggende på jorden udenfor behandlingscentret. Kvinden er alvorligt såret og ikke ved bevidsthed. Kvinden har intet andet på sig end en taske med en dagbog eller vel nærmere en scrapbog. Man beslutter i samarbejde med læge og politi at indlægge kvinden på Solvang. Kvinden, som man kalder Stephania, bliver lagt i kunstig koma og dagbogen bliver læst højt for kvinden, under komaen.

Man fornemmer hurtigt at Cecilie har sine egne dæmoner at slås med. Hun har haft nogle svære oplevelser da hun var barn og ung. Under læsningen af dagbogen, føler Cecilie efterhånden en vis samhørighed med Stephania. Som dagene går, bliver Cecilie draget dybere ind i hele Stephanias uhyggelige historie.

Et lille citat fra bogen:

”Kærlighed er at se – se, hvad andre har brug for. Styrke er at give det, som andre har brug for, også selvom det kan virke uoverkommeligt”

Det er vel i bund og grund det, Cecilie gør for Stephania. I baggrunden er der den sygeste voldsmand som man kan tænke sig. Lad mig sige det med det samme. ”Stille skrig” er en voldsom barsk spændingsroman og bestemt ikke egnet for sarte sjæle. Jeg er blæst fuldstændig bagover af voldsomheden og forfatterens fantastiske måde at beskrive dit livs værste mareridt.

Det er virkelig barske ting som man får udpenslet ned til de mindste detaljer. Vi taler pædofili og vold i yderste konsekvens og en forbryder med den sygeste forestilling om hvad kønsligt samvær handler om. I hvert fald i hans verden. Det skinner tydeligt igennem, at forfatteren har en baggrund som psykolog.

Man får et godt indblik i nogle psykologiske termer og det synes jeg, personligt, er en fantastisk spændende vinkel. Jeg læser gerne meget mere spænding fra Katja Ranvits hånd og slutningen af ”Stille skrig” lægger da også fint op til en efterfølger. "Stille skrig" er skræmmende, bloddryppende, uhyggeligt og fantastisk godt skrevet. .

Samtidig er det ondskab på højt plan.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

krimiormen

"AUDITØREN" 

SKREVET AF CARSTEN BUSK

"Auditøren" skrevet af Carsten Busk


Intet er som det syner

Om bogen:

Dette er den første bog om auditøren Charlotte Winter. En højspændt og alvorlig krimi om terror på dansk jord. Abu al Kaizen, en international eftersøgt terrorist, sidder i en lille lejlighed i Malmø i Stormgatan. Han og hans tilhørere har netop set den danske statsminister Anna Storm på tv annoncere, at EU har bedt Danmark være vært ved en sikkerhedspolitisk konference den 6. maj.

Temaet er Fred i Europa. På Christiania, blot få kilometer fra Christiansborg, er der liv og glade dage, og hashboderne emmer af god stemning. Den gode stemning bliver dog brudt, da en højtstående rocker pludselig falder livløs om på Pusher Street. Mordet trækker spor ind i det danske elitekorps.

Ikke langt derfra glider en formummet skygge iklædt Niqab igennem indre by. En målrettet person går I direkte retning af den Israelske Ambassade. Et puslespil af motiver. Forsømte, forbundne og fortabte sjæle spinder et spind af løgne og bedrag. Intet er, som det syner, og kun en operation i Allerdybeste Hemmelighed kan komme på tale, og Charlotte Winter sendes ud på sit livs hidtil farligste mission.

Carsten Busk, sætter med sin debut, et spændende fodaftryk på ”up tempo” kriminal- spændingsromangenren.

Anmeldelse:

De første kapitler af bogen synes jeg var lidt indviklet og med en del spring imellem flere forskellige scener. Undervejs finder man ud af at der er en historie om en rockerkrig imellem 2 grupperinger og en anden historie omhandlende terrorister. Umiddelbart synes jeg ikke at der er en sammenhæng imellem de 2 historier og havde gerne set at forfatteren havde holdt sig til den ene af historierne.

Auditøren Charlotte Winther bliver hentet ind af politiet for at hjælpe med opklaringen af en mulig terrorsag. Deraf titlen på bogen. Undervejs i bogen er der fuld fart på action scenerne og det lover bestemt godt for de næste bøger. Vi mødte forfatteren Carsten Busk på Bogforum i Bella Centret i efteråret 2018.

Vi købte både ”Auditøren” samt efterfølgeren ”Darknet” af ham. Det har taget mig lang tid at få ”Auditøren” læst færdig. Jeg elsker når jeg kan få fingre i en forfatter der ikke er specielt kendt, men som skriver formidabelt. Jeg prøver bestemt altid at have de positive briller på når jeg anmelder. Jeg ved hvor svært det kan være at skrue sætningerne sammen så de giver godt mening og en vis sammenhæng i historien.

Men jeg må desværre sige at ”Auditøren” mere irriterede og kedede mig end fængede mig langt hen ad vejen. Der er noget med sproget der skurrer i mine ører. Der er bestemt fart over feltet og historien som sådan er godt skruet sammen og meget aktuel. Jeg vil da også læse efterfølgeren ”Darknet” måske har sproget forbedret sig.

Modsat må jeg også indrømme at min mand er meget begejstret for ”Auditøren” og heldigvis er vores smag i litteratur jo ikke ens. Men for mit vedkommende vil jeg nu nok vente lidt med at gå i gang med 2. bind. Jeg vil dog gerne anbefale at du læser ”Auditøren”, måske er du mere enig med min mand end jeg er :D

Vurdering: 2 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"JEG OVERVEJER AT GØRE DET FORBI"

SKREVET AF IAIN REID

"Jeg overvejer at gøre det forbi" skrevet af Iain Reid


Spændende thriller

Forlaget skriver:

”JEG OVERVEJER AT GØRE DET FORBI” er en spændingsfyldt og nervepirrende thriller om en biltur, der får fatale konsekvenser. Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på deres afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school og søger tilflugt indenfor.

I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?

Anmeldelse:

D.3. august 2019: Jake er en utroligt intelligent fyr der arbejder på et laboratorium. Sammen med sin kæreste der er fortælleren, er han på vej hjem til Jakes forældre.

Det er kærestens første besøg hos forældrene og egentlig undrer hun sig over hvorfor hun har sagt ja til at tage med Jake da hun kraftigt overvejer at slå op med ham. Hun har bare svært ved at få det sagt. Det er lidt usikkert hvorfor hun gerne vil ende deres forhold da hun på bilturen gentagne gange finder på årsager til hvorfor hun gerne vil være kæreste med Jake.

Som eksempel har hun følgende overvejelser omkring parforhold: ”At give afkald på ensomhed, uafhængighed, er et langt større offer end de fleste af os vil se i øjnene. At deles om et habitat, et liv, må da være langt sværere end at være alene. Faktisk er det, som om par liv er så godt som umuligt, ikke sandt?

At finde et andet menneske, som man ønsker at tilbringe hele sit liv sammen med? At ældes sammen med og ændre sig sammen med. At se vedkommende hver eneste dag og reagere på hans eller hendes luner og behov?” Man får ikke meget at vide om kærestens udseende, alder eller beskæftigelse men rigtig meget om Jake.

Undervejs på bilturen har Jake og fortælleren rigtig mange interessante samtaler om livet, universet og alt hvad der ellers falder dem ind af spændende samtaleemner. Det viser sig at forældrenes gård er temmelig nedslidt I det hele taget virker besøget hos Jakes forældre lidt akavet.

På vej hjem senere på aftenen ender parret på en High School langt ude på landet. Sideløbende med denne historie er der små kapitler hvor man hører en samtale imellem nogle ukendte karakterer. Man forstår at der er én der er fundet død, men hvad det egentlig handler om gik først op for mig meget langt henne i historien.

Denne del af historien havde jeg gerne set var blevet beskrevet lidt mere udførligt. Jeg undrede mig en del over hvorfor fortælleren har så svært ved at få fortalt Jake at hun vil gøre det forbi. Men det gjorde bare at jeg fik lyst til straks at læse videre for at finde ud af hvad der videre skete.

Jeg nåede kun lige at undre mig inden jeg syntes at historien blev voldsomt skræmmende, nervepirrende og uhyggelig… Da man er inde i hovedet på fortælleren, så føles hendes angst yderst virkelig. Denne del af historien ville jeg absolut ikke bryde mig om at læse en mørk aften i et hus langt ude på landet, hvor man er helt alene 😊

Jeg var ikke helt forberedt på den gåsehud som historien ellers lagde op til. Jeg holder rigtig meget af de gængse nordiske krimier hvor historien og plottet er lidt mere genkendeligt. Så da jeg havde læst sidste side, så vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle mene om ”Jeg overvejer at gøre det forbi”.

Faktisk fik jeg meget hurtigt lyst til at læse bogen igen 😊 Det er ikke en bog som man lægger fra sig uden at den fylder godt op i sjælen og hjernen…. Man skal faktisk bruge lidt tid til at overveje hvad det her egentlig handler om 😊eller det skulle jeg i hvert fald 😊 Indrømmet. Jeg kan godt lide en historie hvor jeg føler mig afklaret når jeg har læst sidste side og det skal man ikke forvente i ”Jeg overvejer at gøre det forbi”.

Min vurdering er da også præget af min smag og har intet med kvaliteten af forfatterens evne til at skrive fængslende og velformuleret at gøre. Ja, jeg ER ambivalent i forhold til min vurdering. Samtidig med at jeg mangler denne afklaring så har jeg, som sagt, lyst til at læse bogen igen…og igen…og igen…og…….

Jeg har lånt bogen af én af mine døtre. Hun havde endnu ikke selv læst den og jeg kan næsten ikke vente med at høre hvad hun synes om den :D Bogen har nogle fantastiske passager med skønne opsigtsvækkende tanker om livet og universet. Derudover er den fantastisk velskrevet med et velformuleret sprog.

Kort sagt…er du lidt træt af bøger skrevet over en genkendelig ”Recept” så vil du elske at få fingre i denne usædvanlige Thriller. Jeg har i hvert fald aldrig læst noget lignende før …og vil nok sent glemme denne oplevelse…men hvor er det forfriskende at læse en debut der på den måde overrasker og skræmmer og er så vanvittigt velskrevet …med streg under ”Vanvittig” 😊

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

krimiormen

"OFFER 2117"

SKREVET AF JUSSI ADLER-OLSEN

"Offer 2117" skrevet af Jussi Adler-Olsen


En længe ventet afdeling Q

Om bogen:

"Offer 2117" er den ottende bog i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q serie. Vi elsker Assad, men ved vi, hvem han er, hvor han kommer fra og hvilke forfærdelige hemmeligheder, han tynges af? I over ti år har den humoristiske krøltop arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose.

Han har demonstreret viden på de mest uventede områder, store sprogkundskaber og evnen til at pacificere en voldelig modstander på sekunder. Men hvorfor kan han og ved han alt det? I den ottende roman om Afdeling Q, "Offer 2117", får vi svarene – på trods af deres voldsomhed – og sammen med Carl Mørck, Rose og Gordon kommer Assad på svære opgaver, mens uret tikker.

Jussi Adler-Olsen er en af de mest elskede danske krimiforfattere. Hans læserskare er stor, og udlandet har i høj grad også fået øjnene op for hans fantastiske krimier, og på verdensplan har han solgt mere end 20 millioner bøger. Inspirationen til en ny roman kan Jussi finde mange steder.

Der er mange forskellige ting og situationer, der kan danne grundlag for en ny ide, som potentielt kan blive til en storslået historie. Research er en enormt vigtig del af det at være forfatter for Jussi Adler-Olsen– hele bogens troværdighed står og falder på, om de faktuelle oplysninger er korrekte, og for at sikre dette, så udfører Jussi et stort researcharbejde særligt i begyndelsen af et projekt.

Afdeling Q serien er en af de mest læste krimiserier i Danmark, og i sommeren 2019 er bog nummer 8 på gaden. Jussi har planlagt at serien skal strække sig over 10 bind, hvilket på mange måder har sat ham i en både hård og fantastisk situation. Der er selvfølgelig nogle begrænsninger og forpligtigelser ved at binde sig op på 10 bøger i den samme serie med de samme mennesker, men det er ligeledes også en fantastisk mulighed for at udvikle et spændende og dybdegående persongalleri.

Det vil læserne især også opleve i "Offer 2117", hvor det er Assads hårde og spændende historie vi stifter bekendtskab med. Og mon ikke der er mange læsere, der ser det som en kæmpe gevinst, at serien strækker sig over 10 bøger, således at der er mulighed for fortsat at følge med i de spændende og til tider nervepirrende historier om Carl Mørck, Rose og Assad....

Anmeldelse:

Endelig kom den længe ventede fortsættelse om afdeling Q. ”Offer 2117” skrevet af Jussi Adler-Olsen. Vi købte den både som lydbog og fysisk bog da den udkom, men jeg har bevidst ventet lidt med min anmeldelse så den ikke ville forsvinde helt i mylderet af andres anmeldelser 😊

Lige siden den 7`ende bog i serien ”Selfies” der udkom i 2016, har forfatteren meldt ud at det var i den 8`ende bog i serien ”Offer 2117” at læserne ville få opklaret hvem Assad egentlig er og hvad hans historie og baggrund er. Det får man så opklaret i denne velskrevne og hæsblæsende krimi fra Jussi Adler-Olsens hånd.

Om det er den bedste i serien, kan man nok diskutere. Ikke forstået sådan at ”Offer 2117” ikke er en god og velskrevet krimi, det er den så absolut, men jeg synes at den sædvanlige humor som forfatterens bøger normalt er krydret med, er lidt fraværende i denne nye historie.

Der er da også en hel del alvor og, ikke mindst, aktualitet i historien. I de første kapitler fornemmer man at der er 3 forskellige historier. Men som man kommer frem i kapitlerne så vikles disse 3 historier stille og roligt, mre eller mindre, ind i hinanden. Vi møder Joan der er Freelance journalist og bor i Barcelona.

Hans liv kører ikke rigtigt på de skinner som han godt kunne tænke sig. Hans kæreste har forladt ham, han har svært ved at sælge de artikler han skriver og han ejer ikke mønt til en enkelt kop kaffe. Egentlig kan han ikke se noget lys forude, indtil han får en ide` til den historie der måske kan redde hans fremtid.

Anden del af historien handler om Alexander. Han er en ung mand der har barrkaderet sig på sit værelse hjemme hos sine forældre. Han sidder og spiller computerspil og viser sig aldrig udenfor sit værelse. Kun når hans forældre ikke er hjemme så sniger han sig ud for at hente nye forsyninger af mad og drikke.

Men Alexander har en plan. En stor plan. Tredje del af historien handler selvfølgelig om afdeling Q. Stille og roligt bliver Assads historie rullet ud for Carl, Rose og Gordon. Og selvfølgelig for læseren. ”Offer 2117” er velskrevet, spændende og som vanligt en pageturner.

Jeg giver den mine varmeste anbefalinger og håber at møde Jussi Adler-Olsen på det årlige Bogforum til november. Oprindeligt var det hans plan at skrive 10 bøger i serien om afdeling Q, så mon ikke han vil løfte lidt af sløret for om denne plan stadig er gældende.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner.

Krimiormen

"KØBENHAVNS BRAND" 

MANU ALBINO 1

SKREVET AF SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Københavns brand" Manus Albino 1 skrevet af Søren & Morten Ellemose


Spændende Krimithriller

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 14. juni 2019/2010

Sider: 383

Genre: Krimithriller

Anmeldt: 10. juli 2019

Om bogen:

I en penthouselejlighed i København findes et lig i en jadegrøn rejsekuffert. Snart viser det sig, at hoved og krop ikke passer sammen. Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, står pludselig overfor karrierens mest krævende sag.

Sporene leder efterforskningen i retning af gamle naziforbrydelser, en elitær kostskole og samfundets top. Københavns Brand er første bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.

Seriens tre første bind blev oprindeligt udgivet i 2010, og er nu opdateret og udvidet til helt nye udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 35 bøger.

Anmeldelse:

København Brænder for alvor. Brandstifteren hedder Manus Albino. Men hvem eller hvad er Manus Albino? Hvad enten det er en person eller en organisation så betyder det Hvid Hånd. Det er den mest kyniske, ondskabsfulde og skræmmende person eller organisation man vel nogensinde har set i København.

Politiet bliver kaldt ud til en Penthouse lejlighed i Bryggerens hus i København. De finder 2 halve lig i en kuffert. Lejligheden er ejet af Irene Kampmann der viser sig at være det ene af ligene. Kriminalkommisær Henning Lorentzen sammensætter et lille efterforskningshold bestående af hans assistent den lynende intelligente Louise Jensen.

Den lidt grønne betjent Thomas Kokdahl. Samt den mere erfarne Nazist-kyndige betjent Martin Asgård. Så er vi ellers i gang. Historien er krydret med Ny-Nazister, racister, jøder, muslimer, rigmænd, terror, kyniske journalister …ja jeg kunne blive ved. Den indeholder nærmest alt hvad man kan forestille sig og jeg undrer mig dybt over, at det er første gang jeg har læst ”Københavns brand”.

Det er den mest fantastiske krimithriller jeg har læst i lang, lang tid. For mig er der ingen tvivl om at jeg bliver nødt til at få læst den 2. bog i serien ”Fange 21-Manus Albino 2”. Den har godt nok noget at leve op til. Der er et hæsblæsende tempo på historien lige fra første side. Her har vi en meget anderledes Kriminalkommisær Lorentzen der har den mest fantastiske hobby og kur til når han skal slappe af. Han kokkererer og ikke bare simpel hverdagsmad… nææ vi snakker Hummerbisque, Bøf Stroganoff og andre mere avancerede retter.

Når sagen går i hårdknude, så isolerer Lorentzen sig i sit køkken med gryder, spækbræt og fantastiske råvarer… og så er Lorentzen ovenikøbet lykkeligt gift 😊 Under opklaringen af sagen viser det sig at den smukke og udfordrende journalist Zenia Holm ved lige lovligt meget om opklaringen i forhold til alle andre journalister…

Hvor har hun sine oplysninger fra ? Hvis jeg har en anke, så må det være at der mangler noget konsekvens af visse hændelser. Men måske viser konsekvenserne sig i bog nr. 2. Der er ingen tvivl om, at ”Københavns brand” er fuldt ud på højde med de bedste krimier som jeg har stående på mine hylder.

Jeg er i parantes bemærket så begejstret at jeg lige har hentet bogen som lydbog :) Kort sagt er det terror på højt plan med en meget overraskende slutning og et fantastisk plot.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"FANGE 21"

MANUS ALBINO 2

SKREVET AF SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Fange 21" Manus Albino 2

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 2010/18. juli 2019

Sider: 433

Genre: Krimithriller

Anmeldt: 12. august 2019

Om bogen:

På Samsø findes en mand brutalt myrdet. Morderen har skamferet liget, og afdøde har sit afhuggede lem i munden. Journalist Xenia Holm dækker sagen i jagten på nye forsider, men snart må hun kaste alt andet til side, da livstidsfangen Sebastian de la Cour flygter fra sit topsikrede fængsel.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen hentes tilbage fra sit otium for at jagte manden bag terrororganisationen Manus Albino. Hele landet er i alarmberedskab, mens politi og efterretningstjeneste desperat forsøger at stoppe Sebastians hævn. Det bliver en hektisk og nervepirrende jagt, mens omfanget af gerningsmandens geniale og nådesløse planer langsomt går op for nationen.

Fange 21 er anden bog i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament. Seriens 3 første bind blev oprindeligt udgivet i 2010 og de er nu alle opdateret til helt nye udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 35 bøger.

Anmeldelse:

I første bind af serien om Manus Albino fik Lorentzen og hans hold fængslet Manus Albino og sørget for, at han aldrig kan forlade fængslet igen….troede de. 1-0 til Lorentzen. Nu er vi klar til 2. halvleg imellem Manus Albino og Lorentzen. Og sikken en hæsblæsende omgang. Henning Lorentzen er egentlig startet på næste kapitel af sit liv hvor han gerne skulle nyde sit otium hjemme hos konen.

Men det er Manus Albino ikke helt enig med Lorentzen i og Lorentzen bliver kaldt tilbage da det lykkes Manus Albino at stikke af fra fængslet. Den kringlede hjerne sørger for at både Lorentzen og hans assistent den super intelligente kontorassistent Louise Jensen bliver inddraget i eftersøgningen. Sammen med dem er betjenten Thomas Kokdahl der nu er blevet forfremmet efter, at de fangede Manus Albino.

Nu er det så trekløverets opgave at fange Manus Albino og få ham tilbage hvor han hører til…bag lås og slå. I løbet af historien bliver vi ført langt omkring i adskillige byer i Europa. Ligesom en af hovedpersonernes overraskende forhistorie og barndom bliver foldet ud. Chokerende, frygteligt og ækelt.

Neeej ævv den kan bare ikke slutte nu …var min første tanke da jeg havde læst sidste side i ”Fange 21” og nej historien slutter egentlig heller ikke her men fortsætter (håber jeg) i 3 bind af historien om Manus Albino, ”Havfruens død”. Den er jeg simpelthen nødt til at få fingre i 😊

Helt fantastisk, medrivende, skræmmende, rørende og spændende page-turner er nogle af de ord der først falder mig ind, når jeg skal beskrive denne efterfølger til ”Københavns brand”. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem og på intet tidspunkt ville jeg have at historien skulle ende.

Hvorfor Manus Albino endnu ikke er filmatiseret går over min forstand 😊 Hele serien om Manus Albino får bestemt en hædersplads i mine reoler og mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 6 ud af 6 Stjerner

Krimiormen

"STJÅLNE LIV"

SKREVET AF HELLE VINCENTZ

"Stjålne liv" skrevet af Helle Vincentz


Spændingsroman

Om bogen:

Reagensglas med befrugtede æg forsvinder fra fertilitetsklinikken MereLiv, hvor Sofie Munk arbejder. Fra en tidligere ansættelse har Sofie erfaring med intern efterforskning, så klinikkens ejer beder hende undersøge, hvad der er sket - og for guds skyld gøre det diskret.

Som særlig rådgiver i Justitsministeriet har Mik Karlsen landet drømmejobbet i magtens forkontor. Han er i gang med at finde en god sag at profilere sin minister på, da der indløber varsel fra politiet om, at man muligvis har fundet en bombe i lufthavnen.

Uden at vide det har Sofie og Mik fat i hver sin ende af samme sag, som snart eskalerer med drab og trusler på livet. Historien viser sig at trække tråde hele vejen til Indien, men også til en godt begravet historie fra fortiden, som stærke kræfter vil gøre alt for at holde skjult.

Stjålne liv er et både skræmmende og realistisk indblik i verdens boomende fertilitetsindustri, samtidig med at den trænger ind i de mørkeste kroge af dansk politik. Bogen er første bind i en ny serie med antropologen Sofie Munk.

Anmeldelse:

Bogen blev udgivet i 2016 og er en af de mange bøger som jeg købte til Bogforum 2018. ”Stjålne liv ” skulle jeg være startet på at læse noget før 😊 Smækfyldt med spænding, intriger og drama. Den ER både skræmmende og yderst realistisk og fører læseren ind på Christiansborgs gange bag kulisserne og ind bag fertilitetsindustrien. Ved første øjekast består bogen af 2 sideløbende historier der dog hen ad vejen viser sig at mødes og har fangarme viklet ind i hinanden.

Sofie Munk er Antropolog og arbejder som forsker i Sundhedsministeriet, midlertidigt på den private fertilitetsklinik MereLiv. Lederen af virksomheden Mogens Vennebjerg beder hende om hjælp da han opdager at der er forsvundet nogle æg fra klinikken. Kort tid efter sker der et mord.

Sofies bror journalisten Lasse har en god ven Mik Karlsen. Mik Karlsen følger vi som en sideløbende historie til Sofies historie. Mik er tidligere journalist men er nu ansat som særlig rådgiver for Justitsminister Christian Tolstrup. Miks stilling betyder meget for ham og han vil gøre næsten hvad som helst for sin minister.

Det går dog snart op for Mik at ministeren holder ting fra sin fortid skjult for Mik. Disse hemmeligheder gør det yderst vanskeligt for Mik at vejlede justitsministeren. Undervejs går det op for Mik at landets Justitsminister gemmer på nogle ting fra sin fortid der ikke er så heldige for en justitsminister.

Starten af ”Stjålne liv” var en smule forvirrende da det ikke umiddelbart var helt klart hvorfor man havde 2 sideløbende historier, indtil historierne bid for bid flettede sig ind i hinanden. Men hold ud for lige pludselig bliver bogen svær at slippe igen og det hele giver pludselig meget bedre mening.

Det er en vanvittig velskrevet spændingsroman med overraskende momenter hele bogen igennem. Min eneste anke er at den i starten godt kan virke lidt langtrukken. Nu kan man af gode grunde ikke vide hvad der foregår ministre og embedsmænd imelllem men man kan sagtens forestille sig at ”Stjålne liv” giver et yderst realistisk billede af hvordan virkeligheden hænger sammen.

Jeg tøver ikke med at give ”Stjålne liv” mine varmeste anbefalinger som en spændende, aktuel og fantastisk velskrevet spændingsroman.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"SANDHEDEN OM OLIVER"

SKREVET AF KLAUS ENGHVIDT OLSEN

"Sandheden om Oliver" skrevet af Klaus Enghvidt Olsen

God spændingsroman

Forfatter: Klaus Enghvidt Olsen

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 16. maj 2019

Sider: 311

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 21. juni 2019

Om bogen:

Den forkerte mand på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted. Det er sådan, Oliver oplever det, da han ufrivilligt befinder sig på gerningsstedet for et blodigt dobbeltmord. Få timer senere er han forfulgt af både morderne og politiet, og hvis hele ens liv i forvejen er bygget på løgne, er det nærmest umuligt at virke troværdig og få nogen til at tro på sandheden.

Olivers eneste holdepunkt er Katja – kæresten, som han er desperat forelsket i. Så desperat, at han har løjet for at pynte på sit liv. Løgne om ham selv, om hans familie – om alt. Olivers liv forvandles til en panisk flugt – ikke bare fra morderne og politiet, men også fra sit eget liv og det netværk af løgne, han har konstrueret.

Langsomt optrevles mordene omkring ham og sandheden om hele hans liv – alt sammen drevet af hans naive forelskelse og hans behov for anerkendelse. Det går op for Oliver, at sandheden kræver, han må ofre alt for sin elskede.

Anmeldelse:

”Sandheden om Oliver” skrevet af Klaus Enghvidt Olsens er mit 1. bekendtskab med ham som forfatter.

Hvis de tidligere bøger er bare halvt så godt skrevet som denne så bliver jeg simpelthen nødt til at læse dem også 😊 Der er spænding fra allerførste side og på intet tidspunkt fornemmede jeg hvor bogen var på vej hen. Det er helt klart en af de bøger der er mere end svære at slippe igen.

Man bliver da som læser nødt til at kende sandheden om Oliver. Olivers liv er fyldt med løgne. For første gang i sit unge liv, 25 år, er han for alvor forelsket. Alle de andre kvinder han har kendt har bare været tidsfordriv…eller noget der ligner. Men nu har han Katja og spørgsmålet er om forholdet til Katja kan bære hvis Oliver ruller hele sandheden om Oliver op for hende.

På den anden side så er der en vis risiko for, at han mister hende hvis han ikke fortæller hende sandheden. Det er lidt ”Pest eller kolera”. Oliver føler selv at hans liv ikke er en skid værd og slet ikke uden Katja. Pludselig befinder Oliver sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt med de helt forkerte mennesker.

Derfor bliver kujonen Oliver nu nødt til at vise hvad han virkelig indeholder da han snart er på en vild flugt både fra politiet og en gruppe hensynsløse gangstere. Under jagten bliver hele Olivers liv og bevæggrunde stille og roligt rullet op for læseren. Et troværdigt og intenst drama der både indeholder spænding og dyb kærlighed.

Helt klart en læseoplevelse ud over det sædvanlige med masser af overraskelser og en noget usædvanlig slutning. Det er faktisk sjældent at jeg har læst en lignende spændingsroman. Mine varmeste anbefalinger til denne hæsblæsende, spændende, farverige, følsomme og rørende historie.

Jeg er blæst bagover af en krimi der også indeholder dybe følelser der kan få lidt vand frem i øjenkrogen på læseren. Helt enkelt så har ”Sandheden om Oliver” alt det som en god og fængende bog skal have.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"AT SE DET USETE"

SKREVET AF CHRISTINA LARSEN

"At se det usete" skrevetaf Christina Larsen

1. DEL AF EN PLANLAGT SERIE

 Forfatter: Christina Larsen

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 22. maj 2019

Sider: 213

Genre: Krimi

Anmeldt: 13. juni 2019

Om bogen:

”Den mørkegrå himmel trak sammen om Herrested. Ovenover alting svævede ravnene og holdt øje med den lille by. De ventede tålmodigt.” Den 24-årige Louise Jespersen forsvinder under en løbetur i Ravnholt skoven. Kort efter rystes den lille østfynske by Herrested af en række bizarre mord.

Nyborg Politi og kriminalkommissær Lund må søge hjælp hos Marianne Lind, en ung officer med clairvoyante evner og et særdeles godt kendskab til de små landsbyers hemmeligheder. I sit forsøg på at finde Louise, bliver Marianne hvirvlet ind i de mystiske mord.

"At se det usete" er en historie om hvad der foregår bag de nedrullede gardiner i et lille landsbysamfund. Om forfatteren Christina Larsen er sygeplejerske og har siden 1999 skrevet en række noveller og romaner. At se det usete er produktet af mange års passion for at skrive og den første i en planlagt serie af kriminalromaner om den clairvoyante Marianne Lind.

Anmeldelse:

Den nyuddannede sygeplejerske Louise er på vej på sin daglige løbetur ud i skoven. Hun når ikke langt inden hun bliver indhentet af en mørkklædt skikkelse der overfalder og bedøver hende. Så er bogen godt i gang. ”At se det usete” er en udmærket krimi uden dog at være specielt avanceret og heller ikke særlig indviklet.

Den er skrevet i et fint og enkelt sprog. Det er første bog i en planlagt serie om Marianne Lind og kriminalkommisær Lund fra Nyborg politi. Marianne er egentlig officer i Søværnet men samtidig har hun nogle veludviklede clairvoyante evner som kriminalkommissær Lund benytter sig af når han kører fast i en sag.

Marianne bliver engageret til at finde Louise der er forsvundet efter sin løbetur. Marianne var på besøg hos sin gamle veninde Margaret i Herrested da hun bliver kontaktet af Lund. Allerede her får hun sit første ”Syn”. Hun har dog svært ved at finde ud af hvilken betydning hun skal lægge i synet.

Undervejs i historien sker der endnu et par dødsfald og der er da også et par stykker der bliver overfaldet. Kort sagt…Det er en bog der bestemt ikke står stille i handlingen. Når det så er sagt så var historien, for mig, ret forudsigelig. Men nu er jeg jo også en krimiorm og har læst ufatteligt mange krimier.

Twistet med at hovedpersonen er clairvoyant giver dog en rigtig fin drejning af hele historien, som jeg ikke tidligere har haft meget kontakt med så en vis nytænkning er der da over historien trods alt. Alt i alt en fremragende krimi med et fint plot og en rigtig god start på en serie med en historie der giver rigtig god mening.

Jeg er da spændt på at læse den næste bog i serien 😊

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"1793"

SKREVET AF NIKLAS NATT OCH DAG

"1793" skrevet af Niklas Natt och Dag

"1793"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Niklas Natt Och Dag

Forlag: Rosinante

Udgivet: 5. april 2019

Sider: 496

Kategori: Krimi

Anmeldt: 19. april 2019

Om bogen:

Stockholm 1793. Der er nu gået mere end et år, siden kong Gustav III’s død. Friherre Gustaf Adolf Reuterholm har reelt overtaget regeringsmagten og holder landet i et jerngreb. Den gamle konges død har efterladt et magttomrum. Ingen stoler længere på nogen, og overalt trives mistro og paranoia.

Da man finder et mishandlet lig i en ildelugtende sø på Södermalm, hvor byens værste affald ender - et lig uden arme og ben og kroppen skamferet til ukendelighed - indvilger den tidligere anklager Cecil Winge i at hjælpe politiet en sidste gang. Tiden er knap, for Cecil Winge er hårdt ramt tuberkulose, og vinteren er på vej, den værste i ti år.

Han får uventet hjælp af den enorme, enarmede soldat, der bugserede liget ud af vandet. Men snart er de fanget i et spind af mørke hemmeligheder og afskyvækkende ondskab, med tråde helt op til samfundets øverste spidser.

Anmeldelse:

Mickel Cardell bjærger et lig op fra søen. Et lig uden arme, ben, øjne og tunge. Cardell har mistet sin ene underarm under krigen få år tidligere og har fået lavet en arm af træ som erstatning for sin mistede legemsdel. Cordell slår sig sammen med den tuberkulose-syge tidligere anklager Cecil Winge om at opklare mordet på den ukendte mand.

Bogen er delt op i 4 dele og er Niklas Natt Och Dags debut. Historien er virkelig velskrevet, med et meget levende sprog. Dog synes jeg at 1 del bliver lidt langtrukken. Men fortvivl ikke. Resten af bogen skøjtede jeg nærmest igennem fordi resten af bogen virkelig fik mig lyst til bare at ville vide hvor historien nu førte mig hen.

Efter min mening er det et virkelig fint tvist at en del af personerne faktisk har levet omkring 1793 og det er tydeligt at fornemme at forfatteren har gjort rigtigt meget ud af at researche meget omhyggeligt. Nu er det ret sjældent at jeg giver mig i kast med bøger der omhandler 17-1800-tallet derfor var der en hel del ord der var ret ukendte for mig og det var lidt ærgerligt.

Citat:

”Der er ikke nogen lavsskrå, der foreskriver regler for bærerne, og de bærestole som man så alle vegne, dengang han var dreng, er enten røget til vejrs gennem skorstensrøret eller er blevet opkøbt af bønhase, der har slået sig ned på gadehjørnerne og venter på kunder.”

Jeg fandt ud af at Lavsskrå er Lavsartikler (også kaldet lavsskrå) er lavets regelsæt. Det vil altså sige regler for de personer der var bærere af datidens bærestole. Bønhase var egentlig en der ikke er udlært i sit fag men som alligevel arbejder inden for faget. Ingen af disse 2 udtryk har jeg hørt før på trods af, at jeg faktisk er meget ivrig slægtsforsker ved siden af min store interesse for bøger.

Det er som sagt lidt ærgerligt at jeg var nødt til at stoppe med at læse for at finde ud af nogle ords betydning. Men bortset fra denne lille anke er jeg da overordnet set ret så begejstret for ”1793”. Men det trækker desværre en smule ned i min vurdering. Bortset fra det så får bogen mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"OFRENES OFFER"

SKREVET AF BO SVERNSTRÖM

"Ofrenes offer" skrevet af Bo Svernström

"Ofrenes offer"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Bo Svernström

Forlag: Rosinante

Udgivet: 29. marts 2018

Sider: 450

Kategori: Krimi

Anmeldt: 19. april 2019

Om bogen:

En nøgen mand findes brutalt myrdet og mishandlet i en lade lidt uden for Stockholm. Men da politiet ankommer, gør de en makaber opdagelse: Manden er stadig i live. Kriminalkommissær Carl Edson og hans team sættes på sagen, og journalisten Alexandra Bengtsson fra Aftonbladet er den første, der skriver om sagen i medierne. Manden viser sig at være en berygtet kriminel med mange fjender.

Da flere brutale og tilsyneladende tilfældige mord sker, forsøger politiet desperat at finde et mønster. Men det, der først ligner et opgør i den kriminelle underverden, viser sig at være langt mere kompliceret, og Carl Edson og Alexandra Bengtsson drages længere og længere ind i den betændte sag, hvor intet er, som de troede.

Ofrenes offer er første bind i serien om Carl Edson og hans team.

Anmeldelse:

”Ofrenes offer” er delt i 3 dele. 1. del starter lige på og hårdt. En mand findes hængt op i en lade med søm fra en sømpistol igennem hænder og fødder. Kriminalkommissær Carl Edson og kriminaltekniker Lars-Erik Wallqvist bliver tilkaldt for at skulle undersøge liget.

Pludselig viser det sig at manden slet ikke er død. Manden er blevet tortureret og har fået skåret tungen, fingrene og genitalierne af. Efterfølgende dukker der 5 yderligere lig op alle sammen tortureret og dræbt på diverse bestialske måder. Umiddelbart ser det ikke ud til at der er en fællesnævner på ofrene bortset fra at de fleste har tilknytning til det kriminelle miljø i større eller mindre grad.

Journalisten Alexandra Bengtson får til opgave at skrive om mordene. Sideløbende følger man morderens tanker umiddelbart før den næste forbrydelse. Efter det 1. mord får en Dommer, en advokat og en anklager tilsendt de afskårne lemmer fra det første offer.

Ja…jeg siger det bare 😊 Det er en voldsomt bestialsk krimi. Alexandra mødes med en anonym person der er involveret i opklaringen af sagen der giver hende oplysninger som ingen andre end politiet og morderen kan kende til. Er mordene planlagte eller er det fuldstændig tilfældigt hvem morderen går efter?

Pludselig tager bogen en meget uventet drejning som jeg aldrig havde set komme og 2. del begynder. Jeg er fuldstændig blæst bagover af denne debut. Den er eminent skrevet, fyldt med spænding fra start til slut…og aldrig havde jeg ventet den afslutning af bogen som forfatteren har fået skruet sammen.

Jeg følte mig virkelig godt underholdt. Man skal gøre sig klart at man får serveret nogle bestialske mord og ind imellem ligefrem ulækre detaljer men er man til den slags så vil man helt sikkert…ligesom jeg…være rigtig godt underholdt specielt i 2 og 3 del af bogen.

Jeg har læst ufatteligt mange krimier af etablerede og populære forfattere og så er det virkelig forfriskende at få lov til, at læse en krimi af en debutant der præcis ved hvordan man fastholder læseren. Jeg bøjer mig i støvet og venter med længsel på mere fra Bo Svernström.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"Det brændende brev" skrevet af Dan T. Sehlberg

"Det brændende brev"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Dan T. Sehlberg

Forlag: Rosinante

Udgivet: 1. marts 2019

Sider: 359

Kategori: Thriller

Anmeldt: 14. april 2019

Forlaget skriver:

En tempofyldt, gribende og intens thriller der leger med vores fundamentale frygt for katastrofer og et, i denne sammenhæng, uhyggeligt spørgsmål: om der er mere mellem himmel og jord? Det brændende brev er en fortælling om Niklas, hvis verden ødelægges, da han mister sin kone i et flystyrt.

Han bliver hjemsøgt af tanken om, at hans kone må have skrevet et brev til ham i minutterne før sin meningsløse død, og beslutter at jagte disse sidste ord. Besat, søvnløs og desperat efter information fører den sorgramte Niklas’ mere og mere dumdristige søgen efter et efterladt brev ham dybt ind i en gådefuld kriminel underverden.

Her er flystyrt almindelige og folks sidste efterladte ord, de 'brændte breve', bortauktioneres på et makabert sort marked. Da det går op for Niklas, at mystiske dødsfald omkring ham peger mod en mørkere sandhed, er det for sent at vende om.

Anmeldelse:

Forlæggeren Niklas Fors og hans kone Evas forhold er inde i en dyb krise som de har svært ved at se en vej ud af. De har mistet deres ufødte søn og er dybt ulykkelige over tabet. Eva beslutter sig for at tage på et Yoga Resort i Indien for at få sin sorg bearbejdet og komme lidt væk så hun kan blive lidt alene med sine tanker.

Evas fly styrter ned og Niklas verden synker i grus. I forvejen har Niklas et alkoholproblem grænsende til decideret alkoholisme. Hans alkoholforbrug eskalerer voldsomt i hans dybe sorg over tabet af Eva. Niklas finder ud af at der findes nogle brændende breve som er breve som folk i deres sidste minutter skriver til deres pårørende som en slags afskedsbreve.

Niklas får overbevist sig selv om, at Eva MÅ have skrevet et afskedsbrev til ham og han går nu på jagt efter brevet. En jagt der fører ham langt omkring. På sin rejse møder han nogle ubehagelige mennesker og i kølvandet på jagten følger en del dødsfald. Rejsen fører ham til Norge og Schweiz og derfra videre til Sydindien hvor flyet styrtede ned. Derfra går turen videre med et tog til Milano hvor han stiger af i byen Como og indlogerer sig på et hotel.

Inden han tager tilbage til Sverige så når han lige en tur til Sao Paolo i Brasilien. ”Det brændende brev” har en meget overraskende slutning som man nok ikke lige havde set komme. Det er første gang at jeg stifter bekendtskab med Dan T. Sehlberg og hans forfatterskab men absolut ikke sidste.

”Det brændende brev” er utrolig velskrevet og indeholder spænding fra første til sidste side. Man kan virkelig føle i sit inderste hvad Niklas må gå igennem. Jeg må tilstå at jeg ikke er den store tilhænger af overnaturlige forklaringer og det er da også det der trækker en smule ned i min vurdering.

Men man kommer ikke udenom at Dan T. Sehlberg er en eminent fortæller. I ”Det brændende brev” er der en undertone af noget overnaturligt, alkoholisme, pillemisbrug og måske lidt religiøst vanvid men det hænger godt sammen med resten af historien og falder helt naturligt ind i sammenhængen.

Måske eksisterer det overnaturlige eller…hvem ved måske er det bare noget der sker når man overdoserer sin medicin er alkoholiker eller er ved at gå i stykker indeni af sorg. Jeg kan absolut godt give mine varmeste anbefalinger til at læse ”Det brændende brev”.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"DET BRÆNDENDE BREV"

SKREVET AF DAN T. SEHLBERG

"UGLER OG ILD"

SKREVET AF FENELLA LEISNER

"Ugler og ild" skrevet af Fenella Leisner

Om bogen:

Den unge journalist Imogen Winter slæber sig gennem livet som en zombie. Hun har altid været lidt skrøbelig, og en nylig traumatisk oplevelse, hvor en ekskæreste næsten tævede hende ihjel, har kastet hende ud i både angst og depression. Hendes svagheder har dog aldrig afholdt hende fra at dyrke sin store interesse for det okkulte – tværtimod er det noget nær det eneste, der kan distrahere Imogen fra sine bekymringer.

Det er også grunden til, at hendes bror Eric Winter, der er nyudnævnt efterforsker ved Boston politi, involverer hende i en række mystiske uopklarede sager. Da Imogen begynder at grave i sagerne, bliver en skræmmende, skjult verden langsomt åbenbaret for hende – en verden af okkulte mord og farlige eksistenser.

Snart bliver ikke bare hun, men også alle omkring hende, uigenkaldeligt suget ind i en kamp mellem det gode og det onde. Nu må Imogen ikke bare kæmpe med sine indre dæmoner, hun må også kæmpe for regulær overlevelse. Og især mødet med den barske FBI-agent Damian Wolf tvinger Imogen til at gøre op med sig selv, om hun skal træde vande i sin egen elendighed – eller om hun skal tage kampen op.

Forfatteren Fenella Leisner hedder egentlig Pernille Leisner og udgav ”Ugler og ild” i 2013.

 

Journalisten Imogen Winther skriver på en artikel om æbler i engelske haver. Hun er lige kommet ud af et voldeligt forhold og har det rigtigt dårligt psykisk.

Hendes bror Eric kontakter hende og spørger om hun ikke vil hjælpe med en mordsag. Imogen siger tøvende ja til at hjælpe. En kvinde er blevet myrdet og i nærheden finder man 3 sten med mærkelige røde symboler på. Eric og hans kollegaer er ikke mere end lige startet på opklaringen af sagen inden FBI dukker op og overtager sagen.

Eric og Imogen bliver dog enige om, at Imogen skal fortsætte med sine egne undersøgelser. Sammen med hendes gode venner Rowena og Tobias falder Imogen over POF, Progeny of fire, en ikke særlig rar organisation. Har POF nogen forbindelse til mordet og symbolerne.

Under sine undersøgelser støder Imogen adskillige gange på FBI-agent Damian Wolf. Men kan hun stole på ham? Det lykkes dog Imogen at stikke af fra Wolf. Imogen og broderen Eric skjuler sig på et Motel sammen med hendes venner Rowena og Tobias da de åbenbart kommer for tæt på organisationen POF.

De hjælpes alle 4 ad med at finde ud af hvad POF egentlig er for en organisation. Det lykkes Rowena og Tobias at blive venner med nogle unge mennesker som de mener muligvis har forbindelse med POF. Eric og hans makker Sorenson, Imogen og Wolf, der har fundet Imogen igen, går under jorden ved en anden organisation der arbejder på at bekæmpe POF.

Denne organisation hedder De vogtende ugler. I denne organisation er en del af medlemmerne politifolk fra FBI. Hele bogen igennem må jeg sige at jeg synes at sproget er noget kunstigt og mange af ordstillingerne giver slet ingen mening. Historien som sådan er udmærket den er bare meget dårligt skrevet.

Hvis man kan sætte sig ud over forkerte ord de forkerte steder og mærkelige formuleringer så er plottet såmænd udmærket, men jeg er ikke særligt imponeret over skrivestilen. Jeg har læst rigtigt mange fantastiske bøger igennem de sidste par måneder så det farver muligvis min vurdering af ”Ugler og Ild” 😊

Men det bliver ikke en bog som jeg vender tilbage til en anden gang desværre 😊

Vurdering:

2 ud af 6 stjerner

Krimiormen

HAVHVEPSEN

SKREVET AF TOMMY THORSTEINSSON

"Havhvepsen" skrevet af Tommy Thorsteinsson

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivet: 15. marts 2019

Sider: 332

Kategori: Krimithriller

Anmeldt: 10.03.2019

Om bogen:

Udkommer D. 15. marts 2019. Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død! En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker.

En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet. Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center.

Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rette, eller har Dieter fundet sin overmand? Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien.

I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega. Havhvepsen er andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Om forfatteren:

Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er kommunikationsuddannet og har arbejdet med kommunikation og formidling i 35 år. Hans debut som skønlitterær forfatter Ensom ulv (2017) fik en fantastisk modtagelse af såvel anmeldere som læsere.

Anmeldelse:

Bogen starter hvor Tommy Thorsteinssons første bog ”Ensom ulv” slap. Anna og Anders Axelsen flirter stadig. Anna er lige vendt tilbage efter sin sygeorlov. Sara Berg, Annas tidligere kollega, venter nu på Herstedvesters sikrede anstalt. Anna Blaafalk besøger Sara i fængslet og får at vide hvor Saras bil befinder sig.

Anna og Anders tager ud for at finde Saras bil som hun har foræret til Anna. Scenen skifter til Petra Black bankdirektør i god form der pludselig falder om under en løbetur. Hun bliver indlagt og får at vide at hun skal have en pacemaker. Lars Erik Ejlersens Direktør med pacemaker bliver angrebet.

Hans mobil kommer med truende beskeder. Axelsen taler med en hjertelæge da Ejlersen i det samme bliver indlagt. Hans pacemaker har svigtet. Scenen skifter til en finne og en polak der overfalder en pengetransport på motorvejen. De 2 betjente Mette Nyrup og Trine Møller Jensen overværer at Finnen og Polakken bliver beskudt af faderen til en pige de har bortført og dræbt.

Tilbage til Petra Black der bliver tilbudt en pacemaker og siger tøvende ja til operationen. Ejlersen beslutter tøvende for at betale en afpresser men situationen udvikler sig anderledes end han havde tænkt sig. Der er altså egentlig 3 sideløbende sager.

Sagen om terroristen fra første bog, sagen om pacemakerne og motorvejsdramaet om pengeafpresning. Samtidig må de have fat i Dieter Wolf it-eksperten. Dieter Wolf finder ud af at det ser ud til at en sygeplejerske er blevet hacket og en udefra bruger sygeplejerskens login.

Dieter Wolf prøver på alle mulige tænkelige måder at finde ud af hvordan sagen teknisk hænger sammen da han får et opkald der kan hjælpe ham i den rigtige retning. Samtidig er Anders Axelsen blevet tilbudt en helt nyoprettet stilling. Sagen ender ud i at Anders Axelsen må en tur til Mallorca.

Lad mig sige med det samme at jeg stærkt vil anbefale at man læser ”Ensom ulv” inden man læser ”Havhvepsen” da jeg mener at de 2 historier hænger ret meget sammen. Der er dele af historien fra ”Ensom ulv” der fortsætter ind i ”Havhvepsen” selvom man egentlig syntes at historien blev afsluttet.

Jeg mener at man må læse ”Ensom ulv” for at få det fulde udbytte af ”Havhvepsen”. Når det er sagt så er havhvepsen en helt fantastisk historie med et magnificent plot og virkelig en pageturner af rang. Krimiormen er helt klart fan af Tommy Thorsteinssons skrivestil.

Samtidig så kræver ”Havhvepsen” at man har tungen lige i munden da der langt hen i historien virker til at være adskillige sideløbende historier og flere sceneskift men det viser sig dog at flere af scenerne har forbindelse til hinanden. Afslutningen er dog lavet på en måde så det vil være en dødssynd ikke at skrive en 3. bog også.

Men helt sikkert en fantastisk bog med et godt og forståeligt sprog det meste af tiden. Fantastisk velskrevet og yderst skræmmende. Der findes dog også passager som jeg lige måtte læse en ekstra gang for at forstå den rette sammenhæng. Anyway de varmeste anbefalinger fra krimiormen.

Jeg er helt sikkert fan. Det bliver bestemt ikke nemt at overgå ”Havhvepsen”.

Vurdering:

6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"AMOK" SKREVET AF MORTEN REMAR

"Amok" skrevet af Morten Remar

Om bogen:

 

Adam Brandt er kok. Mesterkok. Han bader i anerkendelse og respekt for sin sublime kogekunst, og i kulissen står Michelin-guiden klar med den tredje stjerne til hans altid fuldt bookede restaurant, AMOK. Men den karismatiske Adam er også en mand med hemmeligheder – af den usympatiske slags, der for alt i verden ikke må se dagens lys. Da en pludselig lavine af ødelæggende chikanerier og ulykker rammer AMOK, har Adam Brandt en mistanke om, hvem der står bag blandt andet døde rotter i køkkenet og uanmeldt kontrolbesøg fra SKAT. Den skruppelløse og aggressive Adam planlægger en hævn, men hvad han ikke ved er, at en mystisk stum mand holder øje med ham … AMOK er musiker og sangskriver Morten Remars debutroman – en veldrejet og intens historie om, at målet helliger midlet, og at succes er vigtigere end alt andet – familie, venner, kærlighed og god moral.

 

Anmeldelse:

 

Bogen blev udgivet i 2016.

Den gennemgående hovedperson i ”Amok” er mesterkokken Adam.

Adam fremstår temmelig kynisk og er kommet frem i toppen af restaurationsbranchen ved hjælp af temmelig ufine metoder.

I min optik tangerer han til ligefrem at kunne betegnes som psykopat.

For Adam er verdens centrum, uden diskussion, Adam.

Adam er helt sikker på at ”Amok” står til at modtage deres 3. michelinstjerne og det er selvfølgelig ene og alene Adams fortjeneste, mener Adam.

Adam bor sammen med sin mangeårige kæreste Charlotte som egentlig har en birolle i historien.

Hun er meget lidt til stede og bliver mest nævnt i bisætninger i forbindelse med Adam selv.

Faktisk kører hele Adams liv på skinner og alting flasker sig helt som han har planlagt. Så skifter scenen til, at en af Adams ungdomsvenner der sidder fængslet i Thailand, bliver indlagt med cancer og nu er døende.

Så begynder ulykkerne at vælte ned over Adam og ”Amok”.

Han prøver at navigere igennem men hver gang han tror at han har fået løst et problem så kommer der en ny ulykke og Adam sidder snart i lort til halsen.

Da jeg købte bogen, talte jeg med forfatteren Morten Remar og han ”advarede” mig om, at det var en lidt anderledes krimi, hvilket jeg kun kan give ham ret i.

Jeg har læst en af hans nyere krimier ”Den sporløse” og der er himmelvid forskel på de 2 bøger.

I ”Amok” følger man mest Adam som langt hen ad vejen er den forurettede.

Der er for så vidt ikke en egentlig politimæssig opklaring men stadig et fint og overraskende plot.

Det er en udmærket og velskrevet bog med en god humoristisk linje.

Men decideret prisbelønnet krimi bliver det nok aldrig.

Man må sige, at Morten Remar helt klart har lært en del om at skrive en god krimi siden ”Amok”.

Man kan tænke at Morten har fået lidt skrivelyst ind med modermælken.

Mortens far, Frits Remar, var en anerkendt krimiforfatter.

Mortens barndomsminder er sikkert fyldt med lyden af faderens flittige skrivemaskine og en gigantisk opslagstavle på tre gange halvanden meter fyldt med idéer og persongalleri.

Det bliver helt sikkert spændende at følge Mortens næste skriverier.

 

Vurdering:

 

4 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen 

"ENSOM ULV" SKREVET AF TOMMY THORSTEINSSON

"Ensom ulv" skrevet af Tommy Thorsteinsson

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

 

Forlag: Forfatterskabet.dk

 

Udgivet: 2017

 

Sider: 328

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 21.02.2019

 

Om bogen:

 

"Ensom Ulv" er første bog i Tommy Thorsteinssons storslåede krimiserie om Anna Blaafalk, efterforskeren der vil gøre alt for at løse sagen.

Sagen begynder, da en kvinde findes myrdet. Under en Rihanna koncert findes et skrækindjagende lig, med en krop der næsten er forkullet.

Den døde kvinde er kun iført englevinger.

Samtidig med at Blaafalk må lede efterforskningen for at finde den brutale morder, ankommer en eftersøgt terrorist til København.

Hvilken forbindelse har alle de her voldsomme skæbner med hinanden?

"Ensom Ulv" er Tommy Thorsteinssons imponerende debutroman og en rigtig pageturner.

 

Anmeldelse:

 

En sikkerhedsvagt og hans hund finder et lig i B&W hallerne på Refshaleøen, et sort lig iklædt hvide vinger.

Et yderst bestialsk mord som selv for forhærdede kriminalbetjente sætter sig dybe spor resten af deres liv.

Så er ”ensom ulv” i gang og scenen er sat til hvad der viser sig at være en helt fantastisk veldrejet krimi.

 

Personkarakteristikken i bogen er meget gennemgribende og grundig.

Man føler næsten, at man kommer til at kende hele opklaringsholdet.

Eller gør man?

Man følger i hvert fald alle personerne både under opklaringen og når de har fri.

Der er ganske vist lagt op til, at det er Anna Blaafalk der er den egentlige hovedperson men hendes kollegaer har bestemt også en hovedrolle hele historien igennem.

Om det så fortsætter i efterfølgende bøger, vil jo så vise sig.

Da der er personer af begge køn i afdelingen, så er der uundgåeligt en del flirten kollegaerne imellem.

Tilbage til selve mordet.

Det viser sig hurtigt, at offeret, på trods af at hun er studerende lever lidt af et luksusliv samme med sin roommate.

De havde muligvis en vis kontakt med ledende politikere, kendte personligheder og finansmænd.

Samtidig med opklaringen af dette mord så skifter scenen over til en mand, Omar Assis, der ankommer til Københavns lufthavn i Kastrup og mødes med ejeren af et droneselskab da de skal fremstille en drone til Omar der skal kunne bære 4 kg. umiddelbart giver dette sceneskift ikke så meget mening for mig.

Som om det ikke er nok så skifter scenen sørme én gang til og vi følger nu nogle ministre og folketingspolitikere under en mindre regeringskrise.

Først langt inde i historien går det op for mig, at det giver ret god mening med disse konstante sceneskift og bogen ændrer, i mine øjne, karakter fra at være helt fin til at være fuldstændig fantastisk 😊

Derfra kunne jeg simpelthen ikke slippe bogen igen.

Lad mig sige det med det samme: Det bliver svært at overgå "Ensom ulv" når den 2. bog i serien udkommer.

Forfatteren er god til at fortælle om omgivelserne meget detaljeret.

Det virker i hvert fald som om at han har gjort sig umage med at beskrive historien bag områder og bygninger.

Sproget i bogen er enkelt og klart og giver god mening.

Derudover er jeg rigtig glad for de små og overskuelige kapitler.

”Ensom ulv” er en helt fantastisk debut og jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger og venter med spænding på den næste bog af Tommy Thorsteinsson.

 

Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

KRIMI "DEN VANTRO TERRORIST" SKREVET AF JESPER NILAUSEN

"Den vantro terrorist" skrevet af Jesper Nilausen

anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Jesper Nilausen

 

Forlag: EgoLibris

 

Udgivet: 2018

 

Sider: 432

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 17.02.2019

 

Om bogen:

 

Et dødsoffer for en terrorbombe bliver pludselig set lyslevende på en gade i New York; et kostbart maleri af skagensmaleren P. S. Krøyer forsvinder sporløst; en afskåret sort hånd bliver fundet i en fryser gemt bag en pakke Filur-is. Kun én person kan se en sammenhæng. Journalist Morten Rütz dykker modvilligt ned i en ukendt verden af vold og terror, som han bliver tvunget til at prøve at forstå for at redde sig selv – og Danmark. Den aktuelle spændingsroman ”Den vantro Terrorist” stiller spørgsmålstegn ved, hvor langt vi i et Europa tynget af indvandring og islamisme skal gå for at forsvare vores frihedsrettigheder uden samtidigt at risikere at miste dem.

 

Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub

 

Anmeldelse:

 

Journalisten Morten Rütz er i New york og tror ikke sine egne øjne da han ser en tidligere kollega der skulle være død få måneder tidligere. Morten føler, at han bliver nødt til, at finde ud af hvad der er op og ned og undersøger sagen nærmere. Han ender dog med nærmest at flygte over hals og hoved tilbage til Danmark. Morten arbejder i København og har derfor en lejlighed på Vesterbro men bor reelt på Anholt. Han ejer et lille Cesnafly som han bruger til at rejse frem og tilbage imellem Anholt og København. Dette fly får senere i Historien en central rolle. Vel hjemme i Danmark igen falder Morten over flere og flere detaljer der slet ikke synes at passe sammen med virkeligheden. Selve historien tager egentlig udgangspunkt i Jyllands-Postens Muhammed-tegninger tilbage i 2005 der blev startskuddet til den berygtede Muhammed-krise. Bogen tager altså udgangspunkt i virkelige hændelser som man kan relatere til og gør historien mere troværdig. Undervejs i historien bliver Morten udsat for hændelser der må være ethvert menneskes værste mareridt. Sammen med sin Somalisk fødte kontakt Prince Hassan Mohamoud, der er bosiddende i Göteborg i Sverige, prøver Morten at finde hoved og hale i alle de hændelser som han bliver udsat for. Prince er en kontakt som Morten har kendt i mange år og de har samarbejdet en hel del gange før. Morten og Prince får undervejs i deres undersøgelser kontakt med en PET-agent, Thomas Andersen da de ikke længere ved hvad de skal stille op med de hændelser som specielt Morten bliver udsat for. Pludselig bliver Prince og Morten hvirvlet dybt ind i et miljø som særligt Morten ikke kender ret meget til. Undervejs bliver Morten konstant i tvivl om hvem han kan stole på og det samme gjorde jeg :).

 

Helt fantastisk velskrevet, tankevækkende og spændende krimi der tager afsæt i virkelige hændelser og vores allesammens frygt. Dette er medvirkende til, at historien er yderst troværdig. Jeg følte mig absolut godt underholdt fra første til sidste side. Det mest fantastiske er at jeg, som læser, undervejs ikke får spottet hvad hele historien skal ende med. Det er virkelig en bedrift af forfatteren når man har fat i en krimiorm 😊 Jeg ser meget frem til at Jesper Nilausen forhåbentlig følger op med flere historier med Morten Rütz i centrum og meget gerne med hans kontakt Prince som makker. Jeg kan kun give denne krimi mine varmeste anbefalinger.

 

Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

"DEN SPORLØSE" SKREVET AF MORTEN REMAR

"DEN SPORLØSE" SKREVET AF MORTEN REMAR

anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Morten Remar

 

Forlag: Egolibris

 

Udgivet: 2018

 

Sider: 249

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 10.02.2019

 

Om bogen:

 

Politikommissær Martin Rømer står uden spor i forsøget på at opklare et bestialsk mord på den danske krimidronning Malene Zetterblad. H

ele hans team er i vildrede, og efterforskningen tyder på, at morderen har et indgående kendskab til politiets arbejdsmetoder.

Martin Rømer ved ikke, at han arbejder mod tiden, for morderen, der ikke efterlader sig spor, vil slå til igen… og igen.

Mediernes og ledelsens pres for at opklare mordet på danskernes yndlingsforfatter er enormt, og det hjælper ikke Martin, at livet som alenefar til to små tvillingerpiger er kaotisk.

Da Martins mor uventet vender hjem fra USA, og på belastende vis blander sig i hans liv, er filmen ved at knække for Martin, der hverken kan finde hoved eller hale i sagen eller i sit eget liv.

Den sporløse er en ny bog i serien om politikommissær Martin Rømer og hans team skrevet af krimiforfatter og musiker Morten Remar.

 

Anmeldelse:

 

Martin Rømer og hans makker Mille bliver kaldt ud til et sommerhusområde hvor der er blevet begået et temmelig bestialsk mord.

Det er den kvindelige krimiforfatter Malene Zetterblad der er blevet myrdet.

Det viser sig, at Malene stod for, at skifte forlag men ellers er der ikke umiddelbart et motiv til mordet.

Martin og hans hold kan ikke finde nogle spor på gerningsstedet så Martin og Mille må tage en tur til Viborg og Lissabon i deres søgen efter et motiv.

Så sker der endnu et mord ligeså makabert som det første.

Holdet får en ny midlertidig chef , Elisabeth. Det viser sig, at Martin tidligere har haft et forhold til den nye chef og det giver lidt gnidninger i samarbejdet imellem Martin og Elisabeth.

Martin har nogle problemer med FE-kommisionen men hvad det handler om går aldrig rigtigt op for mig.

Der er i det hele taget en hel del henvisninger til tidligere sager som man som ny læser af Martin Rømer og hans hold ikke helt kan gennemskue hvad handler om.

Jeg kan egentlig godt lide at læse krimi-serier men forventer måske også, at man ikke behøver, at læse dem i den rigtige rækkefølge.

Men for, at få det fulde udbytte af ”Den sporløse” kan det anbefales at læse den 1. bog i serien ”Detonator”.

Bogen er skrevet i et enkelt sprog og jeg blev hurtigt fanget af historien.

Jeg må sige, at der absolut er sket en stor udvikling af skrivestilen i forhold til Morten Remars debut-krimi ”Amok”.

”Den sporløse” er langt tættere på en traditionel krimi…og så alligevel ikke.

Men det opdager man først langt henne i historien.

Er man til den lettere krimi-genre så kan jeg absolut anbefale ”Den sporløse”.

Jeg var ganske godt underholdt og ser frem til, at læse noget mere fra Remars hånd om Martin Rømer og hele holdet bag ham.

 

4 af 6 stjerner

 

Krimiormen

"SMS FRA MINSK" SKREVET AF ANDERS PETERSSON

"SMS fra Minsk" skrevet af Anders Petersson

Om Bogen: '

 

SMS fra Minsk af Anders Petersson er en samfundssatirisk krimi, der tager afsæt i det moderne danske samfund med forbrugerisme, snobberi, og livet for dem, der synes de kan tillade sig lidt mere end andre mennesker.

Det er en spændingsroman med et humoristisk glimt i øjet.

En tysk ridelærer findes brutalt myrdet i en gylletank kvalt levende.

Herfra trækker handlingen en lang række tråde til ridecentre, IT-firmaer, storinvestorer, skaldede programmører, mandeglade kvinder og jagtglade rigmænd. Kriminalkommissæren går i gang med opklaringen af mordet.

Med hjælp fra sin økologiske og venstreorienterede kone Rød-blok-Lene nærmer de sig opklaringen dag for dag.

Læseren kommer vidt omkring fra Berlin til Poznan,

Minsk og retur til København.

 

Anmeldelse:

 

Man føres igennem mange samfundslag igennem bogen.

Lige fra det velhavende nordsjælland med ridecentret ejet af Ellen Hæstrup, kombineret Dyrlæge og ridecenterejer og videre til Søren og Sonjas hjem i Rungsted, parret der ejer en IT-virksomhed, cloudy Solutions, derfra igennem Arbejderkvarteret i Sundby på Amager og sørme om man ikke også lige svinger en tur til Thisted i nordjylland ind imellem.

Turen stopper ikke her. Man når også lige at runde Tyskland, Polen og hvide Rusland. En detalje der fangede mig var de historiske beskrivelser af Amager og storkøbenhavn. Nok fordi jeg selv oprindeligt stammer fra øen og dermed kan identificere mig med baggrunden.

Det giver altid en historie lidt ekstra dimension fra min side.

Jens Jørgen Lund kaldet JJ og kollegaen Mogens Jørgensen får til opgave at opklare et mord, ikke mindst assisteret af JJ`s ræverøde kone Lene.

JJ og Mogens har meget forskellige baggrunde men har dog et rigtigt godt samarbejde med den rette mænge af blød og barsk politimand.

Undervejs hører man om gamle grimme sager som måske ikke blev opklaret på det helt rigtige grundlag, men dog blev opklaret.

Bogen er ikke fyldt med vold og blod men historien er alligevel rigtig godt fortalt.

Jeg synes dog at der mangler en lidt mere fuldendt afslutning på historien.

Absolut en god bog af en debutant og helt sikkert anbefalelsesværdig.

Det er som altid forfriskende at læse en historie fra en forfatter man ikke kendte til i forvejen og som faktisk skriver helt fantastisk :D

 

5 ud af 6 Stjerner

 

Krimiormen.

"KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN" SKREVET AF BIRGITTE ABDEL

"Kadaveret på Klosterbakken" skrevet af Birgitte Abdel

Frieksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Birgitte Abdel

 

Forlag: Forfatterskabet

 

Udgivet: 2016

 

Sider: 447

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 22.01.2019

 

Om Bogen:

 

På et nybygget psykiatrisk behandlingssted på Klosterbakken findes et sortklædt legeme hængt i foyeren.

Dagen efter er liget forsvundet.

Alt fremstår pletfrit til åbningen af behandlingsstedet Hotel Momenta, men snart trænger en ubestemmelig lugt op fra kælderen og breder sig til hele bygningen.

Lokale beboere fortæller om en kutteklædt tiggermunk, der hjemsøger Klosterbakken og sammen med løgn og intriger, sniger uhyggen sig ind i de ellers så fredelige omgivelser.

Journalisten Beate Sejer Larsson drages tilfældigt ind i begivenhederne om det suspekte behandlingssted, og hun beslutter sig for at finde frem til, hvad der ligger bag det mystiske dødsfald.

 

Anmeldelse:

 

Et af bogens citater: ”Man må kende fortiden for at forstå nutiden. ”

 

Journalisten Beate Sejer Larsson vender tilbage til Dagbladet efter at have været væk i 1 ½ år.

Man får det ikke direkte at vide, men hun har formodentlig været sygemeldt.

Hun vender dog ikke tilbage til sin tidligere stilling som krimi journalist men får i stedet en stilling på avisens weekend tillæg Sundhed og Livsstil.

Absolut ikke en stilling der passer Beate særligt godt.

Beate og hendes kollegaer skal på besøg på det nye behandlingssted Hotel Momenta. Meget hurtigt fornemmer man, at så godt som alle de ledende medarbejdere på behandlingsstedet har nogle hemmeligheder som de helst ikke vil inddrage andre i. Bogen er fantastisk velskrevet og fyldt med spænding uden at det dog flyder med blod ud af siderne.

Ikke desto mindre er historien uhyggelig og smækfyldt med overraskende drejninger af historien.

Så snart man tror at man har regnet ud hvad historien handler om så får den endnu en drejning i en ny retning.

Sproget er enkelt og forståeligt hvis man lige ser bort fra et par enkelte latinske vendinger.

Jeg kendte ikke Birgitte Abdel som forfatter inden jeg begyndte på bogen, men det bliver absolut ikke sidste gang jeg giver mig i kast med en af hendes bøger og jeg glæder mig til mere af samme forfatter.

Jeg var godt underholdt og så er det dejligt forfriskende at finde en forfatter som er forholdsvis ukendt og som skriver helt fantastisk og ikke mekanisk. en bog man slet ikke kan slippe igen og som jeg varmt kan anbefale.

 

5/6 Stjerner

 

Krimiormen


Hvid Død

Hvid død af Karin Slaughter er en krimithriller.

Lena Adams er politikommisær i Heartsdale, og prøver at fortrænge sine dårlige minder fra sin fødeby, Reece. Det bliver dog klart for hende, at man ikke kan flygte fra fortiden: Da en ung kvinde findes maltraktereti Reece, er Lena den eneste mistænkte.

Heartsdales politichef Jeffrey Tolliver og hans kone Sara Linton prøver desperat at finde frem til den rigtige morder, så Lena Adams kan blive frikendt og mordene høre op. 

 

Som sædvanligt skriver Karin Slaughter fantastisk spændende med den ene overraskelse efter den anden. Særligt slutningen er fuldstændig uventet men dog ikke helt efter min smag :D

men ellers en fantastisk bog der absolut kan anbefales til en god sommerferiie :D