en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

KRIMI

"KØBENHAVNS BRAND" 

MANU ALBINO 1

SKREVET AF SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Københavns brand" Manus Albino 1 skrevet af Søren & Morten Ellemose


Spændende Krimithriller

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 14. juni 2019/2010

Sider: 383

Genre: Krimithriller

Anmeldt: 10. juli 2019

Om bogen:

I en penthouselejlighed i København findes et lig i en jadegrøn rejsekuffert. Snart viser det sig, at hoved og krop ikke passer sammen. Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, står pludselig overfor karrierens mest krævende sag.

Sporene leder efterforskningen i retning af gamle naziforbrydelser, en elitær kostskole og samfundets top. Københavns Brand er første bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.

Seriens tre første bind blev oprindeligt udgivet i 2010, og er nu opdateret og udvidet til helt nye udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 35 bøger.

Anmeldelse:

København Brænder for alvor. Brandstifteren hedder Manus Albino. Men hvem eller hvad er Manus Albino? Hvad enten det er en person eller en organisation så betyder det Hvid Hånd. Det er den mest kyniske, ondskabsfulde og skræmmende person eller organisation man vel nogensinde har set i København.

Politiet bliver kaldt ud til en Penthouse lejlighed i Bryggerens hus i København. De finder 2 halve lig i en kuffert. Lejligheden er ejet af Irene Kampmann der viser sig at være det ene af ligene. Kriminalkommisær Henning Lorentzen sammensætter et lille efterforskningshold bestående af hans assistent den lynende intelligente Louise Jensen.

Den lidt grønne betjent Thomas Kokdahl. Samt den mere erfarne Nazist-kyndige betjent Martin Asgård. Så er vi ellers i gang. Historien er krydret med Ny-Nazister, racister, jøder, muslimer, rigmænd, terror, kyniske journalister …ja jeg kunne blive ved. Den indeholder nærmest alt hvad man kan forestille sig og jeg undrer mig dybt over, at det er første gang jeg har læst ”Københavns brand”.

Det er den mest fantastiske krimithriller jeg har læst i lang, lang tid. For mig er der ingen tvivl om at jeg bliver nødt til at få læst den 2. bog i serien ”Fange 21-Manus Albino 2”. Den har godt nok noget at leve op til. Der er et hæsblæsende tempo på historien lige fra første side. Her har vi en meget anderledes Kriminalkommisær Lorentzen der har den mest fantastiske hobby og kur til når han skal slappe af. Han kokkererer og ikke bare simpel hverdagsmad… nææ vi snakker Hummerbisque, Bøf Stroganoff og andre mere avancerede retter.

Når sagen går i hårdknude, så isolerer Lorentzen sig i sit køkken med gryder, spækbræt og fantastiske råvarer… og så er Lorentzen ovenikøbet lykkeligt gift 😊 Under opklaringen af sagen viser det sig at den smukke og udfordrende journalist Zenia Holm ved lige lovligt meget om opklaringen i forhold til alle andre journalister…

Hvor har hun sine oplysninger fra ? Hvis jeg har en anke, så må det være at der mangler noget konsekvens af visse hændelser. Men måske viser konsekvenserne sig i bog nr. 2. Der er ingen tvivl om, at ”Københavns brand” er fuldt ud på højde med de bedste krimier som jeg har stående på mine hylder.

Jeg er i parantes bemærket så begejstret at jeg lige har hentet bogen som lydbog :) Kort sagt er det terror på højt plan med en meget overraskende slutning og et fantastisk plot.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"STJÅLNE LIV"

SKREVET AF HELLE VINCENTZ

"Stjålne liv" skrevet af Helle Vincentz


Spændingsroman

Om bogen:

Reagensglas med befrugtede æg forsvinder fra fertilitetsklinikken MereLiv, hvor Sofie Munk arbejder. Fra en tidligere ansættelse har Sofie erfaring med intern efterforskning, så klinikkens ejer beder hende undersøge, hvad der er sket - og for guds skyld gøre det diskret.

Som særlig rådgiver i Justitsministeriet har Mik Karlsen landet drømmejobbet i magtens forkontor. Han er i gang med at finde en god sag at profilere sin minister på, da der indløber varsel fra politiet om, at man muligvis har fundet en bombe i lufthavnen.

Uden at vide det har Sofie og Mik fat i hver sin ende af samme sag, som snart eskalerer med drab og trusler på livet. Historien viser sig at trække tråde hele vejen til Indien, men også til en godt begravet historie fra fortiden, som stærke kræfter vil gøre alt for at holde skjult.

Stjålne liv er et både skræmmende og realistisk indblik i verdens boomende fertilitetsindustri, samtidig med at den trænger ind i de mørkeste kroge af dansk politik. Bogen er første bind i en ny serie med antropologen Sofie Munk.

Anmeldelse:

Bogen blev udgivet i 2016 og er en af de mange bøger som jeg købte til Bogforum 2018. ”Stjålne liv ” skulle jeg være startet på at læse noget før 😊 Smækfyldt med spænding, intriger og drama. Den ER både skræmmende og yderst realistisk og fører læseren ind på Christiansborgs gange bag kulisserne og ind bag fertilitetsindustrien. Ved første øjekast består bogen af 2 sideløbende historier der dog hen ad vejen viser sig at mødes og har fangarme viklet ind i hinanden.

Sofie Munk er Antropolog og arbejder som forsker i Sundhedsministeriet, midlertidigt på den private fertilitetsklinik MereLiv. Lederen af virksomheden Mogens Vennebjerg beder hende om hjælp da han opdager at der er forsvundet nogle æg fra klinikken. Kort tid efter sker der et mord.

Sofies bror journalisten Lasse har en god ven Mik Karlsen. Mik Karlsen følger vi som en sideløbende historie til Sofies historie. Mik er tidligere journalist men er nu ansat som særlig rådgiver for Justitsminister Christian Tolstrup. Miks stilling betyder meget for ham og han vil gøre næsten hvad som helst for sin minister.

Det går dog snart op for Mik at ministeren holder ting fra sin fortid skjult for Mik. Disse hemmeligheder gør det yderst vanskeligt for Mik at vejlede justitsministeren. Undervejs går det op for Mik at landets Justitsminister gemmer på nogle ting fra sin fortid der ikke er så heldige for en justitsminister.

Starten af ”Stjålne liv” var en smule forvirrende da det ikke umiddelbart var helt klart hvorfor man havde 2 sideløbende historier, indtil historierne bid for bid flettede sig ind i hinanden. Men hold ud for lige pludselig bliver bogen svær at slippe igen og det hele giver pludselig meget bedre mening.

Det er en vanvittig velskrevet spændingsroman med overraskende momenter hele bogen igennem. Min eneste anke er at den i starten godt kan virke lidt langtrukken. Nu kan man af gode grunde ikke vide hvad der foregår ministre og embedsmænd imelllem men man kan sagtens forestille sig at ”Stjålne liv” giver et yderst realistisk billede af hvordan virkeligheden hænger sammen.

Jeg tøver ikke med at give ”Stjålne liv” mine varmeste anbefalinger som en spændende, aktuel og fantastisk velskrevet spændingsroman.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"SANDHEDEN OM OLIVER"

SKREVET AF KLAUS ENGHVIDT OLSEN

"Sandheden om Oliver" skrevet af Klaus Enghvidt Olsen

God spændingsroman

Forfatter: Klaus Enghvidt Olsen

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 16. maj 2019

Sider: 311

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 21. juni 2019

Om bogen:

Den forkerte mand på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted. Det er sådan, Oliver oplever det, da han ufrivilligt befinder sig på gerningsstedet for et blodigt dobbeltmord. Få timer senere er han forfulgt af både morderne og politiet, og hvis hele ens liv i forvejen er bygget på løgne, er det nærmest umuligt at virke troværdig og få nogen til at tro på sandheden.

Olivers eneste holdepunkt er Katja – kæresten, som han er desperat forelsket i. Så desperat, at han har løjet for at pynte på sit liv. Løgne om ham selv, om hans familie – om alt. Olivers liv forvandles til en panisk flugt – ikke bare fra morderne og politiet, men også fra sit eget liv og det netværk af løgne, han har konstrueret.

Langsomt optrevles mordene omkring ham og sandheden om hele hans liv – alt sammen drevet af hans naive forelskelse og hans behov for anerkendelse. Det går op for Oliver, at sandheden kræver, han må ofre alt for sin elskede.

Anmeldelse:

”Sandheden om Oliver” skrevet af Klaus Enghvidt Olsens er mit 1. bekendtskab med ham som forfatter.

Hvis de tidligere bøger er bare halvt så godt skrevet som denne så bliver jeg simpelthen nødt til at læse dem også 😊 Der er spænding fra allerførste side og på intet tidspunkt fornemmede jeg hvor bogen var på vej hen. Det er helt klart en af de bøger der er mere end svære at slippe igen.

Man bliver da som læser nødt til at kende sandheden om Oliver. Olivers liv er fyldt med løgne. For første gang i sit unge liv, 25 år, er han for alvor forelsket. Alle de andre kvinder han har kendt har bare været tidsfordriv…eller noget der ligner. Men nu har han Katja og spørgsmålet er om forholdet til Katja kan bære hvis Oliver ruller hele sandheden om Oliver op for hende.

På den anden side så er der en vis risiko for, at han mister hende hvis han ikke fortæller hende sandheden. Det er lidt ”Pest eller kolera”. Oliver føler selv at hans liv ikke er en skid værd og slet ikke uden Katja. Pludselig befinder Oliver sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt med de helt forkerte mennesker.

Derfor bliver kujonen Oliver nu nødt til at vise hvad han virkelig indeholder da han snart er på en vild flugt både fra politiet og en gruppe hensynsløse gangstere. Under jagten bliver hele Olivers liv og bevæggrunde stille og roligt rullet op for læseren. Et troværdigt og intenst drama der både indeholder spænding og dyb kærlighed.

Helt klart en læseoplevelse ud over det sædvanlige med masser af overraskelser og en noget usædvanlig slutning. Det er faktisk sjældent at jeg har læst en lignende spændingsroman. Mine varmeste anbefalinger til denne hæsblæsende, spændende, farverige, følsomme og rørende historie.

Jeg er blæst bagover af en krimi der også indeholder dybe følelser der kan få lidt vand frem i øjenkrogen på læseren. Helt enkelt så har ”Sandheden om Oliver” alt det som en god og fængende bog skal have.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"AT SE DET USETE"

SKREVET AF CHRISTINA LARSEN

"At se det usete" skrevetaf Christina Larsen

1. DEL AF EN PLANLAGT SERIE

 Forfatter: Christina Larsen

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 22. maj 2019

Sider: 213

Genre: Krimi

Anmeldt: 13. juni 2019

Om bogen:

”Den mørkegrå himmel trak sammen om Herrested. Ovenover alting svævede ravnene og holdt øje med den lille by. De ventede tålmodigt.” Den 24-årige Louise Jespersen forsvinder under en løbetur i Ravnholt skoven. Kort efter rystes den lille østfynske by Herrested af en række bizarre mord.

Nyborg Politi og kriminalkommissær Lund må søge hjælp hos Marianne Lind, en ung officer med clairvoyante evner og et særdeles godt kendskab til de små landsbyers hemmeligheder. I sit forsøg på at finde Louise, bliver Marianne hvirvlet ind i de mystiske mord.

"At se det usete" er en historie om hvad der foregår bag de nedrullede gardiner i et lille landsbysamfund. Om forfatteren Christina Larsen er sygeplejerske og har siden 1999 skrevet en række noveller og romaner. At se det usete er produktet af mange års passion for at skrive og den første i en planlagt serie af kriminalromaner om den clairvoyante Marianne Lind.

Anmeldelse:

Den nyuddannede sygeplejerske Louise er på vej på sin daglige løbetur ud i skoven. Hun når ikke langt inden hun bliver indhentet af en mørkklædt skikkelse der overfalder og bedøver hende. Så er bogen godt i gang. ”At se det usete” er en udmærket krimi uden dog at være specielt avanceret og heller ikke særlig indviklet.

Den er skrevet i et fint og enkelt sprog. Det er første bog i en planlagt serie om Marianne Lind og kriminalkommisær Lund fra Nyborg politi. Marianne er egentlig officer i Søværnet men samtidig har hun nogle veludviklede clairvoyante evner som kriminalkommissær Lund benytter sig af når han kører fast i en sag.

Marianne bliver engageret til at finde Louise der er forsvundet efter sin løbetur. Marianne var på besøg hos sin gamle veninde Margaret i Herrested da hun bliver kontaktet af Lund. Allerede her får hun sit første ”Syn”. Hun har dog svært ved at finde ud af hvilken betydning hun skal lægge i synet.

Undervejs i historien sker der endnu et par dødsfald og der er da også et par stykker der bliver overfaldet. Kort sagt…Det er en bog der bestemt ikke står stille i handlingen. Når det så er sagt så var historien, for mig, ret forudsigelig. Men nu er jeg jo også en krimiorm og har læst ufatteligt mange krimier.

Twistet med at hovedpersonen er clairvoyant giver dog en rigtig fin drejning af hele historien, som jeg ikke tidligere har haft meget kontakt med så en vis nytænkning er der da over historien trods alt. Alt i alt en fremragende krimi med et fint plot og en rigtig god start på en serie med en historie der giver rigtig god mening.

Jeg er da spændt på at læse den næste bog i serien 😊

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"1793"

SKREVET AF NIKLAS NATT OCH DAG

"1793" skrevet af Niklas Natt och Dag

"1793"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Niklas Natt Och Dag

Forlag: Rosinante

Udgivet: 5. april 2019

Sider: 496

Kategori: Krimi

Anmeldt: 19. april 2019

Om bogen:

Stockholm 1793. Der er nu gået mere end et år, siden kong Gustav III’s død. Friherre Gustaf Adolf Reuterholm har reelt overtaget regeringsmagten og holder landet i et jerngreb. Den gamle konges død har efterladt et magttomrum. Ingen stoler længere på nogen, og overalt trives mistro og paranoia.

Da man finder et mishandlet lig i en ildelugtende sø på Södermalm, hvor byens værste affald ender - et lig uden arme og ben og kroppen skamferet til ukendelighed - indvilger den tidligere anklager Cecil Winge i at hjælpe politiet en sidste gang. Tiden er knap, for Cecil Winge er hårdt ramt tuberkulose, og vinteren er på vej, den værste i ti år.

Han får uventet hjælp af den enorme, enarmede soldat, der bugserede liget ud af vandet. Men snart er de fanget i et spind af mørke hemmeligheder og afskyvækkende ondskab, med tråde helt op til samfundets øverste spidser.

Anmeldelse:

Mickel Cardell bjærger et lig op fra søen. Et lig uden arme, ben, øjne og tunge. Cardell har mistet sin ene underarm under krigen få år tidligere og har fået lavet en arm af træ som erstatning for sin mistede legemsdel. Cordell slår sig sammen med den tuberkulose-syge tidligere anklager Cecil Winge om at opklare mordet på den ukendte mand.

Bogen er delt op i 4 dele og er Niklas Natt Och Dags debut. Historien er virkelig velskrevet, med et meget levende sprog. Dog synes jeg at 1 del bliver lidt langtrukken. Men fortvivl ikke. Resten af bogen skøjtede jeg nærmest igennem fordi resten af bogen virkelig fik mig lyst til bare at ville vide hvor historien nu førte mig hen.

Efter min mening er det et virkelig fint tvist at en del af personerne faktisk har levet omkring 1793 og det er tydeligt at fornemme at forfatteren har gjort rigtigt meget ud af at researche meget omhyggeligt. Nu er det ret sjældent at jeg giver mig i kast med bøger der omhandler 17-1800-tallet derfor var der en hel del ord der var ret ukendte for mig og det var lidt ærgerligt.

Citat:

”Der er ikke nogen lavsskrå, der foreskriver regler for bærerne, og de bærestole som man så alle vegne, dengang han var dreng, er enten røget til vejrs gennem skorstensrøret eller er blevet opkøbt af bønhase, der har slået sig ned på gadehjørnerne og venter på kunder.”

Jeg fandt ud af at Lavsskrå er Lavsartikler (også kaldet lavsskrå) er lavets regelsæt. Det vil altså sige regler for de personer der var bærere af datidens bærestole. Bønhase var egentlig en der ikke er udlært i sit fag men som alligevel arbejder inden for faget. Ingen af disse 2 udtryk har jeg hørt før på trods af, at jeg faktisk er meget ivrig slægtsforsker ved siden af min store interesse for bøger.

Det er som sagt lidt ærgerligt at jeg var nødt til at stoppe med at læse for at finde ud af nogle ords betydning. Men bortset fra denne lille anke er jeg da overordnet set ret så begejstret for ”1793”. Men det trækker desværre en smule ned i min vurdering. Bortset fra det så får bogen mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"OFRENES OFFER"

SKREVET AF BO SVERNSTRÖM

"Ofrenes offer" skrevet af Bo Svernström

"Ofrenes offer"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Bo Svernström

Forlag: Rosinante

Udgivet: 29. marts 2018

Sider: 450

Kategori: Krimi

Anmeldt: 19. april 2019

Om bogen:

En nøgen mand findes brutalt myrdet og mishandlet i en lade lidt uden for Stockholm. Men da politiet ankommer, gør de en makaber opdagelse: Manden er stadig i live. Kriminalkommissær Carl Edson og hans team sættes på sagen, og journalisten Alexandra Bengtsson fra Aftonbladet er den første, der skriver om sagen i medierne. Manden viser sig at være en berygtet kriminel med mange fjender.

Da flere brutale og tilsyneladende tilfældige mord sker, forsøger politiet desperat at finde et mønster. Men det, der først ligner et opgør i den kriminelle underverden, viser sig at være langt mere kompliceret, og Carl Edson og Alexandra Bengtsson drages længere og længere ind i den betændte sag, hvor intet er, som de troede.

Ofrenes offer er første bind i serien om Carl Edson og hans team.

Anmeldelse:

”Ofrenes offer” er delt i 3 dele. 1. del starter lige på og hårdt. En mand findes hængt op i en lade med søm fra en sømpistol igennem hænder og fødder. Kriminalkommissær Carl Edson og kriminaltekniker Lars-Erik Wallqvist bliver tilkaldt for at skulle undersøge liget.

Pludselig viser det sig at manden slet ikke er død. Manden er blevet tortureret og har fået skåret tungen, fingrene og genitalierne af. Efterfølgende dukker der 5 yderligere lig op alle sammen tortureret og dræbt på diverse bestialske måder. Umiddelbart ser det ikke ud til at der er en fællesnævner på ofrene bortset fra at de fleste har tilknytning til det kriminelle miljø i større eller mindre grad.

Journalisten Alexandra Bengtson får til opgave at skrive om mordene. Sideløbende følger man morderens tanker umiddelbart før den næste forbrydelse. Efter det 1. mord får en Dommer, en advokat og en anklager tilsendt de afskårne lemmer fra det første offer.

Ja…jeg siger det bare 😊 Det er en voldsomt bestialsk krimi. Alexandra mødes med en anonym person der er involveret i opklaringen af sagen der giver hende oplysninger som ingen andre end politiet og morderen kan kende til. Er mordene planlagte eller er det fuldstændig tilfældigt hvem morderen går efter?

Pludselig tager bogen en meget uventet drejning som jeg aldrig havde set komme og 2. del begynder. Jeg er fuldstændig blæst bagover af denne debut. Den er eminent skrevet, fyldt med spænding fra start til slut…og aldrig havde jeg ventet den afslutning af bogen som forfatteren har fået skruet sammen.

Jeg følte mig virkelig godt underholdt. Man skal gøre sig klart at man får serveret nogle bestialske mord og ind imellem ligefrem ulækre detaljer men er man til den slags så vil man helt sikkert…ligesom jeg…være rigtig godt underholdt specielt i 2 og 3 del af bogen.

Jeg har læst ufatteligt mange krimier af etablerede og populære forfattere og så er det virkelig forfriskende at få lov til, at læse en krimi af en debutant der præcis ved hvordan man fastholder læseren. Jeg bøjer mig i støvet og venter med længsel på mere fra Bo Svernström.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"Det brændende brev" skrevet af Dan T. Sehlberg

"Det brændende brev"

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Dan T. Sehlberg

Forlag: Rosinante

Udgivet: 1. marts 2019

Sider: 359

Kategori: Thriller

Anmeldt: 14. april 2019

Forlaget skriver:

En tempofyldt, gribende og intens thriller der leger med vores fundamentale frygt for katastrofer og et, i denne sammenhæng, uhyggeligt spørgsmål: om der er mere mellem himmel og jord? Det brændende brev er en fortælling om Niklas, hvis verden ødelægges, da han mister sin kone i et flystyrt.

Han bliver hjemsøgt af tanken om, at hans kone må have skrevet et brev til ham i minutterne før sin meningsløse død, og beslutter at jagte disse sidste ord. Besat, søvnløs og desperat efter information fører den sorgramte Niklas’ mere og mere dumdristige søgen efter et efterladt brev ham dybt ind i en gådefuld kriminel underverden.

Her er flystyrt almindelige og folks sidste efterladte ord, de 'brændte breve', bortauktioneres på et makabert sort marked. Da det går op for Niklas, at mystiske dødsfald omkring ham peger mod en mørkere sandhed, er det for sent at vende om.

Anmeldelse:

Forlæggeren Niklas Fors og hans kone Evas forhold er inde i en dyb krise som de har svært ved at se en vej ud af. De har mistet deres ufødte søn og er dybt ulykkelige over tabet. Eva beslutter sig for at tage på et Yoga Resort i Indien for at få sin sorg bearbejdet og komme lidt væk så hun kan blive lidt alene med sine tanker.

Evas fly styrter ned og Niklas verden synker i grus. I forvejen har Niklas et alkoholproblem grænsende til decideret alkoholisme. Hans alkoholforbrug eskalerer voldsomt i hans dybe sorg over tabet af Eva. Niklas finder ud af at der findes nogle brændende breve som er breve som folk i deres sidste minutter skriver til deres pårørende som en slags afskedsbreve.

Niklas får overbevist sig selv om, at Eva MÅ have skrevet et afskedsbrev til ham og han går nu på jagt efter brevet. En jagt der fører ham langt omkring. På sin rejse møder han nogle ubehagelige mennesker og i kølvandet på jagten følger en del dødsfald. Rejsen fører ham til Norge og Schweiz og derfra videre til Sydindien hvor flyet styrtede ned. Derfra går turen videre med et tog til Milano hvor han stiger af i byen Como og indlogerer sig på et hotel.

Inden han tager tilbage til Sverige så når han lige en tur til Sao Paolo i Brasilien. ”Det brændende brev” har en meget overraskende slutning som man nok ikke lige havde set komme. Det er første gang at jeg stifter bekendtskab med Dan T. Sehlberg og hans forfatterskab men absolut ikke sidste.

”Det brændende brev” er utrolig velskrevet og indeholder spænding fra første til sidste side. Man kan virkelig føle i sit inderste hvad Niklas må gå igennem. Jeg må tilstå at jeg ikke er den store tilhænger af overnaturlige forklaringer og det er da også det der trækker en smule ned i min vurdering.

Men man kommer ikke udenom at Dan T. Sehlberg er en eminent fortæller. I ”Det brændende brev” er der en undertone af noget overnaturligt, alkoholisme, pillemisbrug og måske lidt religiøst vanvid men det hænger godt sammen med resten af historien og falder helt naturligt ind i sammenhængen.

Måske eksisterer det overnaturlige eller…hvem ved måske er det bare noget der sker når man overdoserer sin medicin er alkoholiker eller er ved at gå i stykker indeni af sorg. Jeg kan absolut godt give mine varmeste anbefalinger til at læse ”Det brændende brev”.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"DET BRÆNDENDE BREV"

SKREVET AF DAN T. SEHLBERG

"UGLER OG ILD"

SKREVET AF FENELLA LEISNER

"Ugler og ild" skrevet af Fenella Leisner

Om bogen:

Den unge journalist Imogen Winter slæber sig gennem livet som en zombie. Hun har altid været lidt skrøbelig, og en nylig traumatisk oplevelse, hvor en ekskæreste næsten tævede hende ihjel, har kastet hende ud i både angst og depression. Hendes svagheder har dog aldrig afholdt hende fra at dyrke sin store interesse for det okkulte – tværtimod er det noget nær det eneste, der kan distrahere Imogen fra sine bekymringer.

Det er også grunden til, at hendes bror Eric Winter, der er nyudnævnt efterforsker ved Boston politi, involverer hende i en række mystiske uopklarede sager. Da Imogen begynder at grave i sagerne, bliver en skræmmende, skjult verden langsomt åbenbaret for hende – en verden af okkulte mord og farlige eksistenser.

Snart bliver ikke bare hun, men også alle omkring hende, uigenkaldeligt suget ind i en kamp mellem det gode og det onde. Nu må Imogen ikke bare kæmpe med sine indre dæmoner, hun må også kæmpe for regulær overlevelse. Og især mødet med den barske FBI-agent Damian Wolf tvinger Imogen til at gøre op med sig selv, om hun skal træde vande i sin egen elendighed – eller om hun skal tage kampen op.

Forfatteren Fenella Leisner hedder egentlig Pernille Leisner og udgav ”Ugler og ild” i 2013.

 

Journalisten Imogen Winther skriver på en artikel om æbler i engelske haver. Hun er lige kommet ud af et voldeligt forhold og har det rigtigt dårligt psykisk.

Hendes bror Eric kontakter hende og spørger om hun ikke vil hjælpe med en mordsag. Imogen siger tøvende ja til at hjælpe. En kvinde er blevet myrdet og i nærheden finder man 3 sten med mærkelige røde symboler på. Eric og hans kollegaer er ikke mere end lige startet på opklaringen af sagen inden FBI dukker op og overtager sagen.

Eric og Imogen bliver dog enige om, at Imogen skal fortsætte med sine egne undersøgelser. Sammen med hendes gode venner Rowena og Tobias falder Imogen over POF, Progeny of fire, en ikke særlig rar organisation. Har POF nogen forbindelse til mordet og symbolerne.

Under sine undersøgelser støder Imogen adskillige gange på FBI-agent Damian Wolf. Men kan hun stole på ham? Det lykkes dog Imogen at stikke af fra Wolf. Imogen og broderen Eric skjuler sig på et Motel sammen med hendes venner Rowena og Tobias da de åbenbart kommer for tæt på organisationen POF.

De hjælpes alle 4 ad med at finde ud af hvad POF egentlig er for en organisation. Det lykkes Rowena og Tobias at blive venner med nogle unge mennesker som de mener muligvis har forbindelse med POF. Eric og hans makker Sorenson, Imogen og Wolf, der har fundet Imogen igen, går under jorden ved en anden organisation der arbejder på at bekæmpe POF.

Denne organisation hedder De vogtende ugler. I denne organisation er en del af medlemmerne politifolk fra FBI. Hele bogen igennem må jeg sige at jeg synes at sproget er noget kunstigt og mange af ordstillingerne giver slet ingen mening. Historien som sådan er udmærket den er bare meget dårligt skrevet.

Hvis man kan sætte sig ud over forkerte ord de forkerte steder og mærkelige formuleringer så er plottet såmænd udmærket, men jeg er ikke særligt imponeret over skrivestilen. Jeg har læst rigtigt mange fantastiske bøger igennem de sidste par måneder så det farver muligvis min vurdering af ”Ugler og Ild” 😊

Men det bliver ikke en bog som jeg vender tilbage til en anden gang desværre 😊

Vurdering:

2 ud af 6 stjerner

Krimiormen

HAVHVEPSEN

SKREVET AF TOMMY THORSTEINSSON

"Havhvepsen" skrevet af Tommy Thorsteinsson

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivet: 15. marts 2019

Sider: 332

Kategori: Krimithriller

Anmeldt: 10.03.2019

Om bogen:

Udkommer D. 15. marts 2019. Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død! En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker.

En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet. Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center.

Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rette, eller har Dieter fundet sin overmand? Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien.

I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega. Havhvepsen er andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Om forfatteren:

Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er kommunikationsuddannet og har arbejdet med kommunikation og formidling i 35 år. Hans debut som skønlitterær forfatter Ensom ulv (2017) fik en fantastisk modtagelse af såvel anmeldere som læsere.

Anmeldelse:

Bogen starter hvor Tommy Thorsteinssons første bog ”Ensom ulv” slap. Anna og Anders Axelsen flirter stadig. Anna er lige vendt tilbage efter sin sygeorlov. Sara Berg, Annas tidligere kollega, venter nu på Herstedvesters sikrede anstalt. Anna Blaafalk besøger Sara i fængslet og får at vide hvor Saras bil befinder sig.

Anna og Anders tager ud for at finde Saras bil som hun har foræret til Anna. Scenen skifter til Petra Black bankdirektør i god form der pludselig falder om under en løbetur. Hun bliver indlagt og får at vide at hun skal have en pacemaker. Lars Erik Ejlersens Direktør med pacemaker bliver angrebet.

Hans mobil kommer med truende beskeder. Axelsen taler med en hjertelæge da Ejlersen i det samme bliver indlagt. Hans pacemaker har svigtet. Scenen skifter til en finne og en polak der overfalder en pengetransport på motorvejen. De 2 betjente Mette Nyrup og Trine Møller Jensen overværer at Finnen og Polakken bliver beskudt af faderen til en pige de har bortført og dræbt.

Tilbage til Petra Black der bliver tilbudt en pacemaker og siger tøvende ja til operationen. Ejlersen beslutter tøvende for at betale en afpresser men situationen udvikler sig anderledes end han havde tænkt sig. Der er altså egentlig 3 sideløbende sager.

Sagen om terroristen fra første bog, sagen om pacemakerne og motorvejsdramaet om pengeafpresning. Samtidig må de have fat i Dieter Wolf it-eksperten. Dieter Wolf finder ud af at det ser ud til at en sygeplejerske er blevet hacket og en udefra bruger sygeplejerskens login.

Dieter Wolf prøver på alle mulige tænkelige måder at finde ud af hvordan sagen teknisk hænger sammen da han får et opkald der kan hjælpe ham i den rigtige retning. Samtidig er Anders Axelsen blevet tilbudt en helt nyoprettet stilling. Sagen ender ud i at Anders Axelsen må en tur til Mallorca.

Lad mig sige med det samme at jeg stærkt vil anbefale at man læser ”Ensom ulv” inden man læser ”Havhvepsen” da jeg mener at de 2 historier hænger ret meget sammen. Der er dele af historien fra ”Ensom ulv” der fortsætter ind i ”Havhvepsen” selvom man egentlig syntes at historien blev afsluttet.

Jeg mener at man må læse ”Ensom ulv” for at få det fulde udbytte af ”Havhvepsen”. Når det er sagt så er havhvepsen en helt fantastisk historie med et magnificent plot og virkelig en pageturner af rang. Krimiormen er helt klart fan af Tommy Thorsteinssons skrivestil.

Samtidig så kræver ”Havhvepsen” at man har tungen lige i munden da der langt hen i historien virker til at være adskillige sideløbende historier og flere sceneskift men det viser sig dog at flere af scenerne har forbindelse til hinanden. Afslutningen er dog lavet på en måde så det vil være en dødssynd ikke at skrive en 3. bog også.

Men helt sikkert en fantastisk bog med et godt og forståeligt sprog det meste af tiden. Fantastisk velskrevet og yderst skræmmende. Der findes dog også passager som jeg lige måtte læse en ekstra gang for at forstå den rette sammenhæng. Anyway de varmeste anbefalinger fra krimiormen.

Jeg er helt sikkert fan. Det bliver bestemt ikke nemt at overgå ”Havhvepsen”.

Vurdering:

6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"AMOK" SKREVET AF MORTEN REMAR

"Amok" skrevet af Morten Remar

Om bogen:

 

Adam Brandt er kok. Mesterkok. Han bader i anerkendelse og respekt for sin sublime kogekunst, og i kulissen står Michelin-guiden klar med den tredje stjerne til hans altid fuldt bookede restaurant, AMOK. Men den karismatiske Adam er også en mand med hemmeligheder – af den usympatiske slags, der for alt i verden ikke må se dagens lys. Da en pludselig lavine af ødelæggende chikanerier og ulykker rammer AMOK, har Adam Brandt en mistanke om, hvem der står bag blandt andet døde rotter i køkkenet og uanmeldt kontrolbesøg fra SKAT. Den skruppelløse og aggressive Adam planlægger en hævn, men hvad han ikke ved er, at en mystisk stum mand holder øje med ham … AMOK er musiker og sangskriver Morten Remars debutroman – en veldrejet og intens historie om, at målet helliger midlet, og at succes er vigtigere end alt andet – familie, venner, kærlighed og god moral.

 

Anmeldelse:

 

Bogen blev udgivet i 2016.

Den gennemgående hovedperson i ”Amok” er mesterkokken Adam.

Adam fremstår temmelig kynisk og er kommet frem i toppen af restaurationsbranchen ved hjælp af temmelig ufine metoder.

I min optik tangerer han til ligefrem at kunne betegnes som psykopat.

For Adam er verdens centrum, uden diskussion, Adam.

Adam er helt sikker på at ”Amok” står til at modtage deres 3. michelinstjerne og det er selvfølgelig ene og alene Adams fortjeneste, mener Adam.

Adam bor sammen med sin mangeårige kæreste Charlotte som egentlig har en birolle i historien.

Hun er meget lidt til stede og bliver mest nævnt i bisætninger i forbindelse med Adam selv.

Faktisk kører hele Adams liv på skinner og alting flasker sig helt som han har planlagt. Så skifter scenen til, at en af Adams ungdomsvenner der sidder fængslet i Thailand, bliver indlagt med cancer og nu er døende.

Så begynder ulykkerne at vælte ned over Adam og ”Amok”.

Han prøver at navigere igennem men hver gang han tror at han har fået løst et problem så kommer der en ny ulykke og Adam sidder snart i lort til halsen.

Da jeg købte bogen, talte jeg med forfatteren Morten Remar og han ”advarede” mig om, at det var en lidt anderledes krimi, hvilket jeg kun kan give ham ret i.

Jeg har læst en af hans nyere krimier ”Den sporløse” og der er himmelvid forskel på de 2 bøger.

I ”Amok” følger man mest Adam som langt hen ad vejen er den forurettede.

Der er for så vidt ikke en egentlig politimæssig opklaring men stadig et fint og overraskende plot.

Det er en udmærket og velskrevet bog med en god humoristisk linje.

Men decideret prisbelønnet krimi bliver det nok aldrig.

Man må sige, at Morten Remar helt klart har lært en del om at skrive en god krimi siden ”Amok”.

Man kan tænke at Morten har fået lidt skrivelyst ind med modermælken.

Mortens far, Frits Remar, var en anerkendt krimiforfatter.

Mortens barndomsminder er sikkert fyldt med lyden af faderens flittige skrivemaskine og en gigantisk opslagstavle på tre gange halvanden meter fyldt med idéer og persongalleri.

Det bliver helt sikkert spændende at følge Mortens næste skriverier.

 

Vurdering:

 

4 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen 

"ENSOM ULV" SKREVET AF TOMMY THORSTEINSSON

"Ensom ulv" skrevet af Tommy Thorsteinsson

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

 

Forlag: Forfatterskabet.dk

 

Udgivet: 2017

 

Sider: 328

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 21.02.2019

 

Om bogen:

 

"Ensom Ulv" er første bog i Tommy Thorsteinssons storslåede krimiserie om Anna Blaafalk, efterforskeren der vil gøre alt for at løse sagen.

Sagen begynder, da en kvinde findes myrdet. Under en Rihanna koncert findes et skrækindjagende lig, med en krop der næsten er forkullet.

Den døde kvinde er kun iført englevinger.

Samtidig med at Blaafalk må lede efterforskningen for at finde den brutale morder, ankommer en eftersøgt terrorist til København.

Hvilken forbindelse har alle de her voldsomme skæbner med hinanden?

"Ensom Ulv" er Tommy Thorsteinssons imponerende debutroman og en rigtig pageturner.

 

Anmeldelse:

 

En sikkerhedsvagt og hans hund finder et lig i B&W hallerne på Refshaleøen, et sort lig iklædt hvide vinger.

Et yderst bestialsk mord som selv for forhærdede kriminalbetjente sætter sig dybe spor resten af deres liv.

Så er ”ensom ulv” i gang og scenen er sat til hvad der viser sig at være en helt fantastisk veldrejet krimi.

 

Personkarakteristikken i bogen er meget gennemgribende og grundig.

Man føler næsten, at man kommer til at kende hele opklaringsholdet.

Eller gør man?

Man følger i hvert fald alle personerne både under opklaringen og når de har fri.

Der er ganske vist lagt op til, at det er Anna Blaafalk der er den egentlige hovedperson men hendes kollegaer har bestemt også en hovedrolle hele historien igennem.

Om det så fortsætter i efterfølgende bøger, vil jo så vise sig.

Da der er personer af begge køn i afdelingen, så er der uundgåeligt en del flirten kollegaerne imellem.

Tilbage til selve mordet.

Det viser sig hurtigt, at offeret, på trods af at hun er studerende lever lidt af et luksusliv samme med sin roommate.

De havde muligvis en vis kontakt med ledende politikere, kendte personligheder og finansmænd.

Samtidig med opklaringen af dette mord så skifter scenen over til en mand, Omar Assis, der ankommer til Københavns lufthavn i Kastrup og mødes med ejeren af et droneselskab da de skal fremstille en drone til Omar der skal kunne bære 4 kg. umiddelbart giver dette sceneskift ikke så meget mening for mig.

Som om det ikke er nok så skifter scenen sørme én gang til og vi følger nu nogle ministre og folketingspolitikere under en mindre regeringskrise.

Først langt inde i historien går det op for mig, at det giver ret god mening med disse konstante sceneskift og bogen ændrer, i mine øjne, karakter fra at være helt fin til at være fuldstændig fantastisk 😊

Derfra kunne jeg simpelthen ikke slippe bogen igen.

Lad mig sige det med det samme: Det bliver svært at overgå "Ensom ulv" når den 2. bog i serien udkommer.

Forfatteren er god til at fortælle om omgivelserne meget detaljeret.

Det virker i hvert fald som om at han har gjort sig umage med at beskrive historien bag områder og bygninger.

Sproget i bogen er enkelt og klart og giver god mening.

Derudover er jeg rigtig glad for de små og overskuelige kapitler.

”Ensom ulv” er en helt fantastisk debut og jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger og venter med spænding på den næste bog af Tommy Thorsteinsson.

 

Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

KRIMI "DEN VANTRO TERRORIST" SKREVET AF JESPER NILAUSEN

"Den vantro terrorist" skrevet af Jesper Nilausen

anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Jesper Nilausen

 

Forlag: EgoLibris

 

Udgivet: 2018

 

Sider: 432

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 17.02.2019

 

Om bogen:

 

Et dødsoffer for en terrorbombe bliver pludselig set lyslevende på en gade i New York; et kostbart maleri af skagensmaleren P. S. Krøyer forsvinder sporløst; en afskåret sort hånd bliver fundet i en fryser gemt bag en pakke Filur-is. Kun én person kan se en sammenhæng. Journalist Morten Rütz dykker modvilligt ned i en ukendt verden af vold og terror, som han bliver tvunget til at prøve at forstå for at redde sig selv – og Danmark. Den aktuelle spændingsroman ”Den vantro Terrorist” stiller spørgsmålstegn ved, hvor langt vi i et Europa tynget af indvandring og islamisme skal gå for at forsvare vores frihedsrettigheder uden samtidigt at risikere at miste dem.

 

Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub

 

Anmeldelse:

 

Journalisten Morten Rütz er i New york og tror ikke sine egne øjne da han ser en tidligere kollega der skulle være død få måneder tidligere. Morten føler, at han bliver nødt til, at finde ud af hvad der er op og ned og undersøger sagen nærmere. Han ender dog med nærmest at flygte over hals og hoved tilbage til Danmark. Morten arbejder i København og har derfor en lejlighed på Vesterbro men bor reelt på Anholt. Han ejer et lille Cesnafly som han bruger til at rejse frem og tilbage imellem Anholt og København. Dette fly får senere i Historien en central rolle. Vel hjemme i Danmark igen falder Morten over flere og flere detaljer der slet ikke synes at passe sammen med virkeligheden. Selve historien tager egentlig udgangspunkt i Jyllands-Postens Muhammed-tegninger tilbage i 2005 der blev startskuddet til den berygtede Muhammed-krise. Bogen tager altså udgangspunkt i virkelige hændelser som man kan relatere til og gør historien mere troværdig. Undervejs i historien bliver Morten udsat for hændelser der må være ethvert menneskes værste mareridt. Sammen med sin Somalisk fødte kontakt Prince Hassan Mohamoud, der er bosiddende i Göteborg i Sverige, prøver Morten at finde hoved og hale i alle de hændelser som han bliver udsat for. Prince er en kontakt som Morten har kendt i mange år og de har samarbejdet en hel del gange før. Morten og Prince får undervejs i deres undersøgelser kontakt med en PET-agent, Thomas Andersen da de ikke længere ved hvad de skal stille op med de hændelser som specielt Morten bliver udsat for. Pludselig bliver Prince og Morten hvirvlet dybt ind i et miljø som særligt Morten ikke kender ret meget til. Undervejs bliver Morten konstant i tvivl om hvem han kan stole på og det samme gjorde jeg :).

 

Helt fantastisk velskrevet, tankevækkende og spændende krimi der tager afsæt i virkelige hændelser og vores allesammens frygt. Dette er medvirkende til, at historien er yderst troværdig. Jeg følte mig absolut godt underholdt fra første til sidste side. Det mest fantastiske er at jeg, som læser, undervejs ikke får spottet hvad hele historien skal ende med. Det er virkelig en bedrift af forfatteren når man har fat i en krimiorm 😊 Jeg ser meget frem til at Jesper Nilausen forhåbentlig følger op med flere historier med Morten Rütz i centrum og meget gerne med hans kontakt Prince som makker. Jeg kan kun give denne krimi mine varmeste anbefalinger.

 

Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

"DEN SPORLØSE" SKREVET AF MORTEN REMAR

"DEN SPORLØSE" SKREVET AF MORTEN REMAR

anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Morten Remar

 

Forlag: Egolibris

 

Udgivet: 2018

 

Sider: 249

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 10.02.2019

 

Om bogen:

 

Politikommissær Martin Rømer står uden spor i forsøget på at opklare et bestialsk mord på den danske krimidronning Malene Zetterblad. H

ele hans team er i vildrede, og efterforskningen tyder på, at morderen har et indgående kendskab til politiets arbejdsmetoder.

Martin Rømer ved ikke, at han arbejder mod tiden, for morderen, der ikke efterlader sig spor, vil slå til igen… og igen.

Mediernes og ledelsens pres for at opklare mordet på danskernes yndlingsforfatter er enormt, og det hjælper ikke Martin, at livet som alenefar til to små tvillingerpiger er kaotisk.

Da Martins mor uventet vender hjem fra USA, og på belastende vis blander sig i hans liv, er filmen ved at knække for Martin, der hverken kan finde hoved eller hale i sagen eller i sit eget liv.

Den sporløse er en ny bog i serien om politikommissær Martin Rømer og hans team skrevet af krimiforfatter og musiker Morten Remar.

 

Anmeldelse:

 

Martin Rømer og hans makker Mille bliver kaldt ud til et sommerhusområde hvor der er blevet begået et temmelig bestialsk mord.

Det er den kvindelige krimiforfatter Malene Zetterblad der er blevet myrdet.

Det viser sig, at Malene stod for, at skifte forlag men ellers er der ikke umiddelbart et motiv til mordet.

Martin og hans hold kan ikke finde nogle spor på gerningsstedet så Martin og Mille må tage en tur til Viborg og Lissabon i deres søgen efter et motiv.

Så sker der endnu et mord ligeså makabert som det første.

Holdet får en ny midlertidig chef , Elisabeth. Det viser sig, at Martin tidligere har haft et forhold til den nye chef og det giver lidt gnidninger i samarbejdet imellem Martin og Elisabeth.

Martin har nogle problemer med FE-kommisionen men hvad det handler om går aldrig rigtigt op for mig.

Der er i det hele taget en hel del henvisninger til tidligere sager som man som ny læser af Martin Rømer og hans hold ikke helt kan gennemskue hvad handler om.

Jeg kan egentlig godt lide at læse krimi-serier men forventer måske også, at man ikke behøver, at læse dem i den rigtige rækkefølge.

Men for, at få det fulde udbytte af ”Den sporløse” kan det anbefales at læse den 1. bog i serien ”Detonator”.

Bogen er skrevet i et enkelt sprog og jeg blev hurtigt fanget af historien.

Jeg må sige, at der absolut er sket en stor udvikling af skrivestilen i forhold til Morten Remars debut-krimi ”Amok”.

”Den sporløse” er langt tættere på en traditionel krimi…og så alligevel ikke.

Men det opdager man først langt henne i historien.

Er man til den lettere krimi-genre så kan jeg absolut anbefale ”Den sporløse”.

Jeg var ganske godt underholdt og ser frem til, at læse noget mere fra Remars hånd om Martin Rømer og hele holdet bag ham.

 

4 af 6 stjerner

 

Krimiormen

"SMS FRA MINSK" SKREVET AF ANDERS PETERSSON

"SMS fra Minsk" skrevet af Anders Petersson

Om Bogen: '

 

SMS fra Minsk af Anders Petersson er en samfundssatirisk krimi, der tager afsæt i det moderne danske samfund med forbrugerisme, snobberi, og livet for dem, der synes de kan tillade sig lidt mere end andre mennesker.

Det er en spændingsroman med et humoristisk glimt i øjet.

En tysk ridelærer findes brutalt myrdet i en gylletank kvalt levende.

Herfra trækker handlingen en lang række tråde til ridecentre, IT-firmaer, storinvestorer, skaldede programmører, mandeglade kvinder og jagtglade rigmænd. Kriminalkommissæren går i gang med opklaringen af mordet.

Med hjælp fra sin økologiske og venstreorienterede kone Rød-blok-Lene nærmer de sig opklaringen dag for dag.

Læseren kommer vidt omkring fra Berlin til Poznan,

Minsk og retur til København.

 

Anmeldelse:

 

Man føres igennem mange samfundslag igennem bogen.

Lige fra det velhavende nordsjælland med ridecentret ejet af Ellen Hæstrup, kombineret Dyrlæge og ridecenterejer og videre til Søren og Sonjas hjem i Rungsted, parret der ejer en IT-virksomhed, cloudy Solutions, derfra igennem Arbejderkvarteret i Sundby på Amager og sørme om man ikke også lige svinger en tur til Thisted i nordjylland ind imellem.

Turen stopper ikke her. Man når også lige at runde Tyskland, Polen og hvide Rusland. En detalje der fangede mig var de historiske beskrivelser af Amager og storkøbenhavn. Nok fordi jeg selv oprindeligt stammer fra øen og dermed kan identificere mig med baggrunden.

Det giver altid en historie lidt ekstra dimension fra min side.

Jens Jørgen Lund kaldet JJ og kollegaen Mogens Jørgensen får til opgave at opklare et mord, ikke mindst assisteret af JJ`s ræverøde kone Lene.

JJ og Mogens har meget forskellige baggrunde men har dog et rigtigt godt samarbejde med den rette mænge af blød og barsk politimand.

Undervejs hører man om gamle grimme sager som måske ikke blev opklaret på det helt rigtige grundlag, men dog blev opklaret.

Bogen er ikke fyldt med vold og blod men historien er alligevel rigtig godt fortalt.

Jeg synes dog at der mangler en lidt mere fuldendt afslutning på historien.

Absolut en god bog af en debutant og helt sikkert anbefalelsesværdig.

Det er som altid forfriskende at læse en historie fra en forfatter man ikke kendte til i forvejen og som faktisk skriver helt fantastisk :D

 

5 ud af 6 Stjerner

 

Krimiormen.

"KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN" SKREVET AF BIRGITTE ABDEL

"Kadaveret på Klosterbakken" skrevet af Birgitte Abdel

Frieksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Birgitte Abdel

 

Forlag: Forfatterskabet

 

Udgivet: 2016

 

Sider: 447

 

Kategori: Krimi

 

Anmeldt: 22.01.2019

 

Om Bogen:

 

På et nybygget psykiatrisk behandlingssted på Klosterbakken findes et sortklædt legeme hængt i foyeren.

Dagen efter er liget forsvundet.

Alt fremstår pletfrit til åbningen af behandlingsstedet Hotel Momenta, men snart trænger en ubestemmelig lugt op fra kælderen og breder sig til hele bygningen.

Lokale beboere fortæller om en kutteklædt tiggermunk, der hjemsøger Klosterbakken og sammen med løgn og intriger, sniger uhyggen sig ind i de ellers så fredelige omgivelser.

Journalisten Beate Sejer Larsson drages tilfældigt ind i begivenhederne om det suspekte behandlingssted, og hun beslutter sig for at finde frem til, hvad der ligger bag det mystiske dødsfald.

 

Anmeldelse:

 

Et af bogens citater: ”Man må kende fortiden for at forstå nutiden. ”

 

Journalisten Beate Sejer Larsson vender tilbage til Dagbladet efter at have været væk i 1 ½ år.

Man får det ikke direkte at vide, men hun har formodentlig været sygemeldt.

Hun vender dog ikke tilbage til sin tidligere stilling som krimi journalist men får i stedet en stilling på avisens weekend tillæg Sundhed og Livsstil.

Absolut ikke en stilling der passer Beate særligt godt.

Beate og hendes kollegaer skal på besøg på det nye behandlingssted Hotel Momenta. Meget hurtigt fornemmer man, at så godt som alle de ledende medarbejdere på behandlingsstedet har nogle hemmeligheder som de helst ikke vil inddrage andre i. Bogen er fantastisk velskrevet og fyldt med spænding uden at det dog flyder med blod ud af siderne.

Ikke desto mindre er historien uhyggelig og smækfyldt med overraskende drejninger af historien.

Så snart man tror at man har regnet ud hvad historien handler om så får den endnu en drejning i en ny retning.

Sproget er enkelt og forståeligt hvis man lige ser bort fra et par enkelte latinske vendinger.

Jeg kendte ikke Birgitte Abdel som forfatter inden jeg begyndte på bogen, men det bliver absolut ikke sidste gang jeg giver mig i kast med en af hendes bøger og jeg glæder mig til mere af samme forfatter.

Jeg var godt underholdt og så er det dejligt forfriskende at finde en forfatter som er forholdsvis ukendt og som skriver helt fantastisk og ikke mekanisk. en bog man slet ikke kan slippe igen og som jeg varmt kan anbefale.

 

5/6 Stjerner

 

Krimiormen


Hvid Død

Hvid død af Karin Slaughter er en krimithriller.

Lena Adams er politikommisær i Heartsdale, og prøver at fortrænge sine dårlige minder fra sin fødeby, Reece. Det bliver dog klart for hende, at man ikke kan flygte fra fortiden: Da en ung kvinde findes maltraktereti Reece, er Lena den eneste mistænkte.

Heartsdales politichef Jeffrey Tolliver og hans kone Sara Linton prøver desperat at finde frem til den rigtige morder, så Lena Adams kan blive frikendt og mordene høre op. 

 

Som sædvanligt skriver Karin Slaughter fantastisk spændende med den ene overraskelse efter den anden. Særligt slutningen er fuldstændig uventet men dog ikke helt efter min smag :D

men ellers en fantastisk bog der absolut kan anbefales til en god sommerferiie :D