en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

ROMANER

"STORHED"

SKREVET AF MAJBRIT LØFQVIST

"Storhed" skrevet af Majbrit Løfqvist


Pragtfuld 1. del af en trilogi om kvindeliv for 2000 år siden

Forfatter: Majbrit Løfqvist

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 26. juni 2019

Sider: 303

Genre: Roman

Anmeldt: 6. juli 2019

Om bogen:

“Flore og Freje tog fat i skindet og slæbte Neems krop ud i mosen. Mosens vand var lumsk, man kunne hurtigt sidde fast og blive trukket længere ned i det uendelige dyb af mudder.” Som ung pige optages Freje i de voksnes cirkel. Hun lærer om et liv i balance med naturen, sin egen krop og samspillet mellem mennesker.

På sin første visionssøgning modtager hun et skræmmende syn fra fremtiden. Først langt senere forstår hun alvoren af visionen, men er der overhovedet noget hun kan gøre? Romanen udspiller sig sent i jernalderen, men der er lånt elementer fra bondestenalderen og tiden med jægersamlere.

”STORHED” er første bind i en trilogi, der skildrer kvindelivet gennem de seneste 2000 år.

Anmeldelse:

Det er lige før jeg fortryder at jeg allerede nu har læst 1. del af Trilogien ”Storhed”. Jeg kan næsten ikke vente til jeg kan få lov til at læse 2. del af denne fantastiske trilogi der skildrer kvindelivet igennem de sidste 2000 år. Javist det er en roman men jeg kan sagtens forestille mig at den har rod i virkelighedens verden selvom forfatteren har blandet lidt tidsaldre sammen.

Men det gør ikke spor når historien er så velskrevet som i denne roman. Det er vel også en skønlitterær forfatters ret at bruge den viden man er i besiddelse af. Hovedpersonen i ”Storhed” hedder Freje og vi følger hende fra hun er omkring 15 år og resten af hendes liv. Vi er på en tid hvor mennesker bor på bopladser og man så småt begynder at lave bopladserne om til landsbyer.

Oprindeligt har Frejes folk flyttet rundt uden fast opholdssted, men er simpelthen flyttet rundt efter hvor man kunne samle flest bær, planter, træer og skyde flest dyr. Freje bliver lærling som 15-årig hos Flore, en kvinde som er åndelig vejleder og medicinkyndig også kaldet en Shaman.

Kønnene er ikke stramt opdelt og ikke kendt som kvinder og mænd men mere som dem der kan få afkom og dem der ikke kan. Det kan således ligeså godt være kvinder som mænd der f.eks. smeder våben og værktøj. Frejes folk lever i pagt med naturen, med sig selv og dyrene. De samler ikke flere bær, plukkeri kke flere planter, fælder ikke flere træer og skyder ikke flere dyr end det de skal bruge for at have nok til at overleve de hårde vintre.

Kort sagt har de stor respekt for naturen. Når de skyder dyr, så takker de dyret for at have fået lov til at skyde det, faderhimmel for at give det rene skud og moderjord for at have ført dyret hen til jægeren. De har altså ikke én men mange guder. Men fremtiden ser truende ud med en anden slags mennesker der skatter rigdom højere end naturen, driver rovdrift på ressourcerne og de tilbeder kun én slags gud.

Freje er helt klart omdrejningspunktet i historien. ”Storhed” fik mig til at tænke på serien ”Jordens børn” som jeg læste for mange år siden. ”Storhed” er dog knap så detaljeret men det betyder også at den på ingen måde er langtrukken og er et langt mere overskueligt værk at gå i gang med. ”Storhed” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en pragtfuld roman om kvindelivet for 2000 år siden.

Kort sagt...Jeg er blæst bagover af begejstring.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen .

"HALLØJ PÅ CHRISTIANSBORG"

SKREVET AF MORTEN & SØREN ELLEMOSE

"Halløj på Christiansborg" skrevet af Morten & Søren Ellemose

SATIRE PÅ HØJT PLAN

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivet: 9. februar 2016

Sider: 373

Kategori: Roman

Anmeldt: 15. maj 2019

Om bogen:

Halløj på Christiansborg afslører aktørerne fra magtens korridorer på Christiansborg og erhvervslivets bonede gulve i et omfattende komplot efter statens salg af DONG til den amerikanske kapitalhaj Gold, Digger & Saxman. Det er en samfundsrevsende og stærkt satirisk bog om politisk grådighed og finanskrisens finurligheder båret af urealisme, humor og slap-stick komedie, hvor kammerateri, politiske rævekager, kønsskifteoperationer og attentatforsøg er hverdag.

Bogen udstiller uhæmmet grådighed, magtbegær, politisk dekadence og forretningslivets bagside med intriger, sex og lyssky aftaler, der efterlader den almindelige dansker med regningen.

Anmeldelse:

Bogen ”Halløj på Christiansborg” lå klar på mit bord den dag der blev udskrevet folketingsvalg 2019. Et helt perfekt næste ”Læseprojekt” i betragtning af at vi nu står for at skulle se valgplakater overalt, lytte til en masse gyldne valgløfter og overveje hvor det næste kryds skal sættes.

Inden jeg var nået 20 sider ind i bogen, lå jeg nærmest flad af grin. Bogen falder helt sammen med min humor og da den nærmest starter med slutningen, så var jeg meget spændt på hvordan man nåede frem til indledningen af bogen. Mit yndlingscitat fra bogen hvor karakteren Henning Dahlmose har stillet Erhvervsminister Svend Svendsen et spørgsmål (Måske lidt inspiration til virkelighedens politikere?):

”Det er et vigtigt spørgsmål, Og jeg er glad for, at det bliver stillet. Det er simpelthen for vigtigt til ikke at blive besvaret fyldestgørende. Det tror jeg nok, at vi kan blive enige om, at borgerne fortjener. At få et godt svar på et godt spørgsmål, og det har jeg da tænkt mig. Altså at svare godt på det gode spørgsmål. Spørgsmålet er bare, om ikke spørgsmålet i virkeligheden er et helt andet, nemlig om man overhovedet kan svare ordentligt på det spørgsmål her og nu. Det synes jeg man skal spørge sig selv om. At svare eller ikke at svare – det er spørgsmålet, som Shakespeare spurgte så rigtigt. Og det spørgsmål synes jeg ærligt talt, man skylder sig selv et ærligt svar på, inden man går ud og stiller spørgsmålstegn ved det, regeringen laver. Og det har jeg ikke noget svar på nu.”

En finurlig detalje er karakterernes navne der i høj grad minder om navne som man hører og læser om i medierne med et lille tvist spundet sammen med passager med nuværende kendte personligheder. Vores hovedperson er journalisten Henning Dahlmose.

Vel nok et af de uheldigste mennesker jeg nogensinde har læst om. Han kommer hele tiden galt afsted og kommer ud i situationer som kan være vanskelige at spotte hvordan han dog skal slippe helskindet ud af. Dahlmose vinder en rejse til Dubai. Det viser sig at der på hotellet hvor han skal bo på også befinder sig et par kendte ministre og erhvervsfolk.

Blandt andet Erhvervsminister Svend Svendsen og hans elskerinde Kirkeministeren befinder sig også på hotellet. Samtidig befinder finansmanden Gulliw Wessel sig på samme hotel og Henning falder tilfældigt over en plan der involverer millioner. Straks står der ”Cavling-pris” med store typer for Hennings indre blik.

Enhver seriøs journalists store drøm. Inden længe bliver Henning udsat for det første forsøg af mange på at få ham ryddet af vejen. Statsminister Arne Koridons spindoktor Philip van Liederman skulle øjensynligt være den faktiske forfatter til Poul Schlûters berømte ”Ind under gulvtæppet” - tale i 80 erne, som jeg så tydeligt husker og som der er blevet refereret til adskillige gange i medierne siden da.

Statsminister Arne Koridon har mere travlt med at øve sig til finalen i ”Vild med dans” end de politiske udfordringer som Philip prøver at involvere statsministeren i. Han har sågar installeret Keld & Hilda Heick i et hjørne af sit kontor så han kan øve sig i dansetrinene når han opholder sig på sit kontor.

Alt i alt en fantastisk morsom og aktuel satirisk bog der giver et fantastisk pusterum i disse dybt seriøse politiske tider. Ganske vist kan historien virke urealistisk til tider men det er virkelig en hylende morsom bog og jeg følte mig rigtig godt underholdt.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

 

"BJØRNEBY"

SKREVET AF FREDRIK BACKMAN

"Bjørneby" skrevet af Fredrik Backman

"Bjørneby"

Om bogen:

Peter er flyttet hjem for at støtte sin lokale ishockeyklub efter at have lykkedes med en karriere som professionel ishockeyspiller. Mira står over for valget mellem en advokatkarriere og et stille og roligt liv som hustru og mor. De bor i samme by. Bjørneby.

Bjørneby er første roman ud af to om en lille by med store drømme. Det er en fortælling om femtenårige pigers ubrydelige venskaber og syttenårige drenge, der spiller ishockey med byens stolthed på skuldrene. Om sport, lidenskab, familiens bånd og holdånd, men også om hvor let et helt samfund kan vende det blinde øje til, når katastrofen slår ned, og hvor langt vi er villige til at gå for vores børn i kærlighedens navn.

Bjørneby er den første roman ud af to om en lille by med store drømme. Bind 2 udkom i 2018.

Anmeldelse:

Bjørneby er lidt af en soveby hvis man overhovedet kan kalde det en by. Den ligger ude midt i naturen. Det eneste byen har er en ishockey-klub. Det er så til gengæld det vigtigste i ”Bjørneby”.

Holdsport handler om samarbejde, venskab, loyalitet. Det er holdet, det drejer sig om, ikke den enkelte spiller, hedder det i Fredrik Backmans bog om ”Bjørneby”. Intet andet betyder noget end sporten. Efter at Junior holdet har vundet en vigtig kamp så skal de unge spillere feste sammen med de andre unge i byen.

Men noget går helt galt. Efter festen er alting forandret og ingenting bliver som før. Citat fra bogen: ”Der er forbandet få ting i livet, som er sværere at erkende om en selv, end at man er en hykler.” ”Bjørneby” er den 4. bog af Fredrik Backman. Jeg har tidligere læst både ”En mand der hedder Ove” og Britt Marie var her” og i forhold til disse 2 er ”Bjørneby” meget anderledes.

Det bliver historien dog ikke ringere af. Den første halvdel af bogen var lidt sløv måske fordi jeg intet kendskab har til ishockey. Jeg har ganske vist helt tilbage i 80`erne set et par kampe dengang Rødovre Mighty Bulls var helt på toppen og cremen af sporten 😊. Men det er omtrent alt hvad jeg kender til sporten.

Men så nåede jeg ca. halvvejs igennem bogen og så kunne jeg ikke stoppe igen. Derfra læste jeg med flere tårer i øjnene end jeg ellers er vant til 😊 Tårer af latter, vrede, frustration og ikke mindst fordi jeg både blev ramt og rørt. Historien er ganske enkelt meget overbevisende fortalt hvis man ser lidt bort fra det lidt ”Ishockey-tekniske”.

Men det er jo nok bare fordi jeg er en novice ud i Ishockeyens verden. Fredrik Backman skriver ufatteligt smukt, morsomt og ikke mindst menneskeklogt. Jeg var begejstret for de første bøger fra hans hånd og denne her med dens mere alvorlige historie er virkelig en bog der sætter tanker i gang hos mig.

Set ovenfra hvad er mod og hykleri. Hvad er rigtigt og forkert og hvem kan man stole på når det virkelig gælder? Er verden virkelig kun sort eller hvid…Det er virkelig en historie som rammer mig ud i de yderste nervespidser 😊

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner.

Krimiormen

 

SORT SNE

SKREVET AF SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Sort sne" Skrevet af tvillingerne Morten & Søren Ellemose

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivet: 2018

Sider: 271

Kategori: Roman

Anmeldt: 14.03.2019

Om bogen:

Juleaften. Århundredets storm. 24 skæbnesvangre timer. En aften og nat ingen vil glemme. Og ikke alle vil overleve… Juleaften er familien Konradsen samlet i Villa Hindenburg, hvor de forbereder sig til årets kappestrid. Alt er ved det gamle, men udenfor lurer århundredets storm, som tvinger dystre hemmeligheder til overfladen. Midt i gaveræs, traditioner og juletræets glans går tæppet for et uhyggeligt kammerspil.

Anmeldelse:

Konrad & Inger-Lise Konradsen har trommet familien sammen for at de kan fejre juleaften i Villa Hindenburg. Strandvejens største villa. De indbudte er Konrads far den demente Wilfred på 98 og hans plejer fra plejehjemmet, Lasse, deres søn nyskilte Peter med hans 2 børn, Lulu på næsten 16 og super intelligente Clemen på 12 år.

De har deres barnepige Gungh med. Konrad og Inger-Lises datter Anya med hendes islandske kæreste Langdur. Inger-Lises søster Tove og hendes søn Jean-Gustaphe hvis største drøm er et liv som realitystjerne på vejen mod sine skuespillerdrømme. Hurtigt undres man over hvorfor familien egentlig mødes for at holde juleaften sammen.

Man fornemmer ikke den store kærlighed imellem familiemedlemmerne. Der er en del morsomme replikskifter i denne, for at sige det mildt, dysfunktionelle familie. Efterhånden som historien udvikler sig får man dog svar på dette spørgsmål. Umiddelbart får man indtryk af at Tove og Konrad ikke er de bedste venner.

Forholdet imellem Inger-Lise og Tove er ikke meget bedre. Inger-Lise og svigerfaderen Wilfred hader nærmest hinanden. Faktisk virker det lidt som om, at de eneste der kan lide hinandens selskab, er oldefar Wilfred og drengen Clemen. Ingen gider at høre på Wilfreds historier om dengang han var på Grønland og om 2. verdenskrig.

Eller hvad han ellers har at sige. Under alle omstændigheder går julemiddagen i gang. De har dog glemt en vigtig detalje. Nemlig at invitere julefreden med til bords og inden længe er der små-skænderier i gang på kryds og tværs henover bordet. Under middagen bliver Inger-Lise mere og mere beruset og man må vel konstatere at hun nok har et alkoholproblem.

Efter middagen finder man ud af den virkelige grund til, at familien har valgt at holde jul sammen på trods af deres mange uoverensstemmelser på kryds og tværs familiemedlemmerne imellem. Inden længer sker der et dødsfald og en af gæsterne forsvinder og så starter uhyggen for alvor.

Under al dette udvikler vejret sig til den værste snestorm i mands minde og al unødig udkørsel frarådes og hen på aftenen forsvinder strømmen. Hele denne aften ender med at være en aften som dem der er til stede i den store strandvejsvilla denne aften aldrig nogen sinde kommer til at glemme.

En virkelig velskrevet krimi hvor man tragedien til trods ikke kan lade være med at trække lidt på smilebåndet ind imellem. Der er virkelig mange tragik-komiske episoder hele aftenen igennem. Historien havde en lidt langsom start hvor det ikke rigtigt gik helt op for mig hvilken retning historien ville gå med en noget overraskende drejning. Alt i alt følte jeg mig rigtig godt underholdt med et smil på læben og romanen i blodet.

Vurdering:

5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"Bertil Lynge" skrevet af Morten Korch

"Bertil Lynge" skrevet af Morten Korch

"Bertil Lynge" af Morten Korch er en bog som jeg arvede :)

Da fabriksejer Bertil Lynge vender tilbage til sin hjemby efter at have udstået en fængselsstraf for en forbrydelse, han ikke har begået, opstår der røre i den lille by, for der er mange, der har haft økonomisk vinding af, at Bertil har været væk.

Bertil holder på, at retfærdigheden vil ske fyldest, men det bliver en hård kamp.

Hans elskede kone, Gerda, har bedraget ham med en anden, og selv byens gode præst anbefaler ham, at han flytter fra byen.

Kun hans gamle ven Claus og den kønne, intelligente Karen står ved hans side.

Og da et ækelt komplot truer med at tage hans livsværk fra ham, er det kun Karens mod, der kan redde ham.

 

Anmeldelse:

 

normalt læser jeg nyere bøger, men lige præcis denne bog fandt jeg for nyligt i min mors lejlighed.

Umiddelbart synes jeg, at den er mere interessant end Morten Korchs bøger normalt er. Den har en noget anderledes handling end de film der er lavet over nogle af hans bøger. Bogen er udgivet i 1939. Morten Korch døde i 1954.

Jeg blev ret hurtigt grebet af historien og måtte bare vide hvordan Bertil klarede, at vende tilbage til sin hjemegn efter, han bliver løsladt fra fængslet.

Det viser sig, at der findes mennesker i byen der ikke selv er helt så lovlydige som de mener, at Bertil skal være.

Moral er godt. Dobbeltmoral er dobbelt så godt :)

Der er ingen tvivl om, at det er en Morten Korcks bog med intriger, kærlighed og de gode vinder til sidst :)

Men dejligt befriende ind imellem, at læse lidt afslappende litteratur som jeg synes, at det er.

Absolut et par timer værd på en fugtig og kold dag som idag :)

 

Vurdering 5 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

"Ambrosius" Skrevet af Olga Eggers 1875-1945

Olga Eggers var socialdemokrat og kvindeforkæmper - hun kæmpede for kvinders frigørelse, både seksuelt og økonomisk, ligesom hun forsvarede jøder og homoseksuelle.

Højst besynderligt endte hun med at blive fuldblods nazist, med alt hvad dertil hører - hun udgav bl a. det jødefjendske blad "Kamptegnet" der var så rabiat i sin tone, at Werner von Best forbød det??!!I

1945 blev hun arresteret og indsat i Vestre Fængsel 69 år gammel.

Her døde hun - formentlig af et hjerteslag.

Hendes bøger, som ingen siden har udgivet eller læst, var meget populære og hun solgte faktisk mere end flere af sine samtidige - bl. a. Agnes Henningsen.

Den historiske roman "Ambrosius" handler selvfølgelig om vores store digter Ambrosius Stub og er udgivet helt tilbage i 1936.

Bogen er delt i 4 dele.

I første del følger man Ambrosius tur til Valdemar slot og de mange mennesker der tilbringer deres sommer på slottet som gæster.

Bogen fængede mig hurtigt.

Den er meget velskrevet og har det hele.

Det er grundlæggende en bog fyldt med kærlighed blandet med intriger, drama, sorg og ufattelig lykke.

Hvornår den egentlig foregår er lidt usikkert men jeg vil gætte på 1700-tallet.

 

Vurdering : 4/6 stjerner

 

Krimiormen

Herregårdens datter af Frederik Søren Thisted-Jensen (1882-1955)

Endnu en af mine bøger der stammer fra min arv.

Det er altså en historie der har mange år på bagen.

Den blev udgivet første gang i 1911 men den udgave jeg har er fra en seie som "Hus og hjems forlag" udgav i 1947.

Først lidt om forfatteren.

Thisted-Jensen fik lærereksamen fra Ranum Seminarium i 1903.

Sideløbende med sin lærergerning udgav han en del bøger igennem årene.

 

Historien handler om datteren på "Borregård" Gyde Ross.

Hendes far, Erik Ross var egentlig ikke en dygtig landmand men havde god forstand på penge.

Takket være hans forvalter Viggo Mogensen har han dog et ganske sundt landbrug. Ægteparret Ross havde 2 døtre og 1 søn.

Sønnen Robert havde læst på landbohøjskolen og var nu forvalter på en stor gård på sjælland.

Datteren Gerda var gift med en læge og boede i København.

Den ældste datter Gyrithe også kaldet Gyde boede stadig hjemme.

Gyde var født delvist lammet i den ene side af kroppen og brugte 2 stokke når hun skulle gå.

Gyde var stadig ugift og godt 30 år gammel.

Det er således Gyde historien egentlig handler om.

Bogen har dog også et spændende persongalleri såsom Kukke, Kristian fjerdekarl, Karl den femte, Erik Sjettekarl, Lars, Bus-Sine, Gitte, Malke-Met og hendes yndige datter Mari.

Disse 2 har også en fremtrædende rolle i historien.

Mændene havde fået deres tal-navne efter hvem der havde været længst tid på gården. Så er der Søren og Else som har boet sammen i 10 år uden, at være gift.

De er ofte uvenner men ender dog altid med, at finde sammen igen.

Husar-Tammes og hans kone Husar-Line havde en stor børneflok på 14 børn hvoraf de fleste efterhånden var flyttet hjemmefra.

Ind imellem slog Tames sig på flasken og når han gjorde det fik Line ofte lidt klø.

Den yngste dreng Anton var nu 9 år og Vogterdreng på gården.

Igennem historien får man en god forståelse for hvordan livet på en større gård har været dengang man brugte håndkraft og heste til det meste af arbejdet.

Om sommeren havde man en del Polakker til hjælp i roemarken og dermed også en "Polakforvalter" Holm som Mælke-Mets Mari var meget forelsket i.

De sidste 2 år er forvalter Mogensen blevet mere og mere forelsket i datteren Gyde.

De 2 er da også meget nære og hinandens fortrolige.

Gyde betragter sig selv som krøbling og er derfor overbevist om, at hun aldrig vil finde en mand der vil have hende som kone.

Mogensen prøver dog, at overbevise Gyde om, at hun har masser af andre gode kvaliteter.

I løbet af det næste års tid blusser også Gydes følelser for Mogensen op. Mogensen beslutter sig for, at fri til Gyde og på trods af hendes følelser for Mogensen vil hun dog ikke give ham sit ja men hun giver ham heller ikke et klart nej til ægteskab, men holder ham lidt hen i det uvisse.

"BRITT-MARIe VAR HER" SKREVET AF FREDRIK BACKMAN

Britt-Marie var her skrevet af Fredrik Backman

OM BOGEN:

 

Nogle gange sker der noget i livet, som gør, at man starter forfra.

For Britt-Marie på 63 år var det en mand, som efter 40 års ægteskab valgte at være sammen med en anden kvinde.

Om hun ville det eller ej, så var det i hvert fald hendes startskud til et nyt liv.

"Britt-Marie var her!" er historien om, hvordan man i en sen alder bliver inviteret ud i den virkelige verden igen.

I "Britt-Marie var her!" kan du læse, hvordan Britt-Marie tackler at flytte til den lille flække, Borg og hertil, hvordan hun håndterer, at byens fodboldhold er det eneste, der er tilbage i byen.

 

ANMELDELSE:

 

Som i sine andre bøger skriver Backman utroligt morsomt og medrivende.

Man forventer lidt at man ved hvordan Britt-Marie reagerer på de forskellige situationer hun kommer ud i.

Meen Britt-Marie er altså ikke som alle andre.

Historien er velskrevet, utrolig morsom og...hold nu fast ...:D

Man kan altså ikke lade være med, at få lidt vand i øjnene fordi den samtidig er så rørende.

Hvis ikke vandet kommer fordi man bliver rasende på Britt-Maries vegne og tænker...Det er da utroligt hvad hun har måtte stå model til igennem sit 60-årige liv.

 

 

 

STRENGE TIDER SKREVET AF CHARLES DICKENS

"Strenge tider" skrevet af Charles Dickens 1871

Om forfatteren:

 

Charles John Huffam Dickens (7. februar 1812 – 9. juni 1870) var en engelsk, victoriansk forfatter, født i Landport ved Portsmouth.

I 1814 flyttede familien til London og senere til Chatham.

Han fik ikke megen formel skolegang, men lærte meget på Londons gader, der kom til at spille så stor en rolle i hans romaner.

Dickens ville være journalist, og som 22-årig blev han ansat på en londonavis.

I 1836 giftede han sig med Catherine Hogart.

De fik 10 børn, men blev skilt i 1858.

Dickens skrev i mange forskellige magasiner og aviser.

Med romanen Pickwick Klubben fra 1836 begyndte en utrolig karriere, fordi han appellerede til mennesker i alle aldre.

På kort tid skrev han flere succesromaner.

 

Om Bogen:

 

I industribyen Coketown bor Thomas Gradgrind, en praktisk anlagt mand, der lærer sine børn at undertrykke deres følelser og kun værdsætte tørre fakta.

Han gifter sin datter Louise bort til sin ven, den 30 år ældre fabrikant og bankmand Josias Bounderby, der deler hans holdninger.

Louisa accepterer ægteskabet, blandt andet for at sikre sin bror Tom mod at blive smidt ud af Bounderbys bank.

Men da den unge politiker James Harthouse kommer til byen, indser Louise, at livet må være andet og mere end fakta og statistikker.

Der er skam også en smule spænding i historien da Bounderbys bank bliver udsat for et tyveri.

 

Anmeldelse:

 

Den udgave jeg har er skrevet med Gotisk skrift og udgivet i 1871.

Jeg har haft bogen liggende i omkring 10 år og har først fået læst den nu 😊

Dickens har i mine øjne en meget filosofisk skrivestil med et meget malende sprog.

Det kan tage lidt tid at indstille sig på skrivestilen.

Jeg har bestemt ikke læst bogen med samme hastighed som jeg plejer at læse bøger. Ikke mindst i kraft af de gotiske bogstaver.

Historien er bestemt værd at stifte bekendtskab med selv i disse moderne tider 😊

 

Vurdering 4 ud af 6 stjerner.

 

Krimiormen